“真”高質電器傢俱討論(24)

1001 回覆
14 Like 5 Dislike
抽濕機邊款高質
屌,我啱啱買咗electriq
係咪好劣
裝修搞成點
唔係,以佢價錢來講我覺得算係咁
我係佢啱啱出嗰陣買,仲平過我個煤氣煮食爐
要有嘅蒸焗佢都做到,我成日一邊蒸/焗野,一邊係上面個煤氣爐炒餸

係有幾個問題,唔知其他爐有冇
1.溫度唔準,例如set 200, 我擺個溫度計入去會+-10度,預熱耐啲先會準返
佢爐面錶板個溫度話達到200都假假地,實際得190
2.預熱要好耐下,個錶板就5分鐘響到預定溫度,實際要等多5分鐘,
蒸野再耐啲,最好等夠15分鐘先好用
3.蒸嗰陣好多蒸汽噴,如果附近有野擺要小心啲

上個禮拜開蒸功能就跳制,睇下今日整完再update
第1同第2點新買嗰陣已經有
三菱 MJ-E130AL-H 22.5公升
起蘇寧app 開新acc 拎券買
好平

因為初初覺得個爐唔夠熱
於是買個焗爐溫度計擺入去望
Bosch有歐洲造
行貨好似冇?
輕輕一推, 或者有冇冷暖風機推薦? 德國寶打直一碌棍嗰部有冇人用過?
睇錯左,以為只係洗衣機,sorry
已裝toto, 但查返係咪唔用得清潔劑
準備油漆佬進場
InSinkErator Evolution 200 S Food Waste Disposal Unit 史上最低價,有需要可以諗諗。

巴打打算買邊款?Rainfinity 係咪德馬最平?
哇,安排買先。到時搵邊個師傅會識裝
最後終於買到
買左E240, Raininfinity, 同水龍頭
幾錢入手?
應該大部份裝修師傅都識搞,好簡單嘅嘢嚟。
Blanco 石盤係咪大件都唔直運,德馬唔見有直運到香港
諗緊單盤 SUBLINE,ETAGON 800mm,邊款比較好?
有冇Kohler July/Hansgrohe raininfinity既用後感分享下
試下LG 都ok
我有一部係房用都夠涼夠暖
今日去睇過實物, 個暖風都幾勁, 好快就暖, 涼風就爭少少, 唔係好夠勁, 不過用得呢啲無葉風扇都預咗, 主要都係想畀小朋友用, 冷暖二合一夠方便, 同埋無扇葉比較安全, 諗緊買呢部定係德國寶打直一碌棍嗰部。
想問下有冇d櫥下淨水機?上面整個出水口有冷熱水直接飲得?類似台灣3M heat 2000/3000
有冇巴打有用類似
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞