“真”高質電器傢俱討論(24)

1001 回覆
14 Like 5 Dislike
因為我到宜家都唔知果位巴打講果個二合一 廚房濾水水龍頭係咩黎sorry 鳩噏咗
GROHE BLUE PURE MINTA
undersink 就用到, 唔洗買連龍頭set 同埋美馬買應該平啲
枱底出水要買個三叉分水比濾水龍頭用 安裝前提你師傅買定先
要靚野自己去英國網/淘寶買john guest
雪櫃貴唔貴 唔貴咪由佢,
貴咪搵木工改高隻櫃
都係差有事既時候 會唔會唔肯比你保養
送貨佬理得你死 推到入去你肯簽名佢地就走人架啦
貴果啲會搵人上黎睇左位先, 唔合規唔賣比你
其實最主要係睇入唔入到lift同入唔入到屋+入唔入到廚房,度完尺,師傅就走😅
好多都係左右散熱,問下代理
見到師傅冇答你
其實可以講多啲要求,價錢,特別功能,冷暖定淨冷,因為香港啲機全機殘缺不齊
同1部室內機第二個國家有wifi, 香港版有插頭,但冇晶片

細間房我會推薦用三菱電機gs07,訓覺開1,2格風真係完全冇聲,好多其他機唔多唔少都有啲風聲,摩打聲。

廳就要睇下格局,如果密閉性差,成日打開門煮飯可能要2匹半。
如果啲門成日關又長開就2匹都夠。
想問下關於窗口式分體安裝方法
我見大部份人條喉都係喺窗口入翻室內 之後用木架封住變暗喉
裝修師傅建議喺窗口上面鑽條坑比冷氣喉行 之後都需要用木架封住 不過木架會唔洗咁低 佢話咁樣方便之後維修換機唔洗搭棚 不過安裝價錢一部都差兩千 唔知佢有冇水我
Sorry for 1999
冇問題,我都係日馬買toto。不過埋牆水喉個之字配件同個cap佢出面同我買過,因為原裝比較突。
我用呢隻

TOTO 浴室水栓 170mm 一般地用 TBV03401J
https://amzn.asia/d/b3voC47
Amz jp Top1

想問下個恆溫堅唔堅
巴打係咪都用緊恆溫煤氣暖 洗唔洗開到好高溫去用
用緊恆溫爐, 佢龍頭嗰個恆溫我當佢用嚟揀凍水或熱水用。 而家天氣熱個爐set 35度, 有時就忽冷忽熱( 個爐會開下熄下) 。但之前冬天用,開37度或以上就冇問題。唔知會唔會係我個爐要較一較。 佢個龍頭可以lock住40度以下。
有冇人用緊 rainfinity花灑頭,我用左年幾,硬係覺得爭少少,唔係太夠力咁,
今日趁得閒,買咗磅表度花灑位水壓,都有2.8bar左右,而rainfinity就話要3bar,
其實爭嗰少少係唔係真係有影響🤦‍♂️

影響啲乜
咪細力左
尋晚大樓又壞水出水壓得翻四成都照沖
但當然勁on9啦
就係細力左,用呢啲花灑,就係想要大力嘅快感😅
但而家硬係覺得爭小小😮‍💨
無計 除非加壓pump
想問下Filtrete Maximum 支濾芯,可唔可以裝落 AP Easy Complete 到?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞