即影即有貼相 / 集中討論post (3)

990 回覆
7 Like 2 Dislike
係寫得唔多

我洗你影俾我睇咩 咪叫你寫細隻啲囉
你個問題同 我而家得十蚊點樣可以買多啲野 冇分別

唔係我問 我放張朋友寄嚟嘅相上嚟咋

係我錯
係我問嘅
意思表達錯 其實係想問背面黑色地方點寫野好
係我問嘅
意思表達錯 其實係想問背面黑色地方點寫野好

用筆 買枝銀色marker
郵票背面本身加水有黏力,完
其實唔難
唔……如果係我就入落信封寄
好似(聽過但唔肯定)唔係信正常形狀,會“過唔到“吸印機,要揀返出來吸。

唔知道會唔會遺失。
丫又多張廢片

過期?
唔……如果係我就入落信封寄
好似(聽過但唔肯定)唔係信正常形狀,會“過唔到“吸印機,要揀返出來吸。

唔知道會唔會遺失。

搵張廢片自己寄俾自己試下寄唔寄到。
丫又多張廢片

過期?

冇,不過又係開左一排
唔知係唔記得開flash定顯影嗰陣com唔實
丫又多張廢片

過期?

冇,不過又係開左一排

我見左上角FAIL左
丫又多張廢片

過期?

冇,不過又係開左一排

我見左上角FAIL左

我知,因為影完我係就咁反轉擺枱面冇搵野壓實
啊,屋企人好似郁過一野
丫又多張廢片

過期?

冇,不過又係開左一排

我見左上角FAIL左

啊,屋企人好似郁過一野

唔好壓實,有時我影完嚟手放入袋,
頂到第D相機,壓到張相,
或者頂住D野頂彎左,
都有機會會冇咁一忽。
丫又多張廢片

過期?

冇,不過又係開左一排

我見左上角FAIL左

啊,屋企人好似郁過一野

或者頂住D野頂彎左,
都有機會會冇咁一忽。

我多數係搵書夾
丫又多張廢片

過期?

冇,不過又係開左一排

我見左上角FAIL左

啊,屋企人好似郁過一野

或者頂住D野頂彎左,
都有機會會冇咁一忽。

我多數係搵書夾

沖緊相果陣壓住好咩?
我之前又冇聽過咁做法

果時都是話“唔好揈“,“唔好照陽光“,“由佢放埋一二邊“ 咁最好

我最近有張好似係屈到近底個邊,
果個位都gg左

Fujifilm instax square SQ10

Fujifilm instax square SQ10

好似好偏藍下喎

過期?

冇,不過又係開左一排

我見左上角FAIL左

啊,屋企人好似郁過一野

或者頂住D野頂彎左,
都有機會會冇咁一忽。

我多數係搵書夾

沖緊相果陣壓住好咩?
我之前又冇聽過咁做法

果時都是話“唔好揈“,“唔好照陽光“,“由佢放埋一二邊“ 咁最好

果個位都gg左

我唔知,好似書簽咁sip住囉又唔係夾實
暫時冇事
Lomo'Instant Square Kickstarter 計劃完滿結束、現開放預購!
感謝大家的熱烈支持!計劃最後集資 $579,583,擁有 3,141 名支持者!雖然未能達到 $60 萬,但我們亦會繼續送出橙色濾鏡!Lomo'Instant Square 預計將會比原定的 2018 年 2 月更早送出,請大家密切期待!😍
現在 4 款 Lomo'Instant Square 已於 Lomography 網上商店開放預購,現在預購更會送出 Instax Square 相紙 1 盒及星形濾鏡⭐!選擇 Combo 連鏡頭套裝更附上 Instant Mini 機背,立即行動!
kickstarter幾時要填地址
丫又多張廢片

過期?

冇,不過又係開左一排

我見左上角FAIL左

啊,屋企人好似郁過一野

或者頂住D野頂彎左,
都有機會會冇咁一忽。

我多數係搵書夾

沖緊相果陣壓住好咩?
我之前又冇聽過咁做法

果個位都gg左

我以前玩寶麗來 joycam 都唔會壓
同時用impossible最後一批SX-70菲林06/17
同埋Polaroid Originals®第一批SX-70菲林08/17

尋日測試條件-室外/天晴/約32度
舊既呢:色算準,有層薄霧(反差略細),真係完成沖曬需時不於30分鐘
新既呢:甚為嚴重偏紅,影像清晰(夠反差),真係完成沖曬需時不於8分鐘

鍾意邊樣自己揀嘞
丫又多張廢片

過期?

冇,不過又係開左一排

我見左上角FAIL左

啊,屋企人好似郁過一野

或者頂住D野頂彎左,
都有機會會冇咁一忽。

我多數係搵書夾

沖緊相果陣壓住好咩?
我之前又冇聽過咁做法

果個位都gg左

暫時冇事

不如之後你試下就咁放啦,唔好夾。
kickstarter幾時要填地址

咁快填都冇用,咁耐先寄分分鐘一半人都改地址。
所以佢都費事要人咁早填,我諗

反而係揈相果下野就真係好鬼深入民心 

我見左上角FAIL左

啊,屋企人好似郁過一野

或者頂住D野頂彎左,
都有機會會冇咁一忽。

我多數係搵書夾

沖緊相果陣壓住好咩?
我之前又冇聽過咁做法

果個位都gg左

暫時冇事

上面張廢片就係就咁放喎
好啦下次再試

我見左上角FAIL左

啊,屋企人好似郁過一野

或者頂住D野頂彎左,
都有機會會冇咁一忽。

我多數係搵書夾

沖緊相果陣壓住好咩?
我之前又冇聽過咁做法

果個位都gg左

暫時冇事

上面張廢片就係就咁放喎
好啦下次再試

因為壓住張相, 藥水有機會分佈得唔平均, 影響個影像.

反而宜家熱天影, 我真係要考慮整D凍野去"沖曬"張相就真, 紅到呢~~

或者頂住D野頂彎左,
都有機會會冇咁一忽。

我多數係搵書夾

沖緊相果陣壓住好咩?
我之前又冇聽過咁做法

果個位都gg左

暫時冇事

上面張廢片就係就咁放喎
好啦下次再試

因為壓住張相, 藥水有機會分佈得唔平均, 影響個影像.

反而宜家熱天影, 我真係要考慮整D凍野去"沖曬"張相就真, 紅到呢~~

又學到野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞