即影即有貼相 / 集中討論post (3)

990 回覆
7 Like 2 Dislike
出下舊相引人中伏先

PUSH

引人中伏 費事成個POST得D字
又冇人出相
100c要四百一盒 
100c要四百一盒 

見fever有人放400
不過頭先去曬相見到都係賣210
出下舊相引人中伏先

PUSH

又冇人出相

巴打依2張係 SX70影?
如果一般商場室內咁既燈光 唔開閃光燈影唔影到?
出下舊相引人中伏先

PUSH

又冇人出相

1. 係
2. 最好開閃或者…宜家LED燈都平,高少少打落去咁突出返個主角啦

商場其實真係算暗

出下舊相引人中伏先

PUSH

又冇人出相

1. 係
2. 最好開閃或者…宜家LED燈都平,高少少打落去咁突出返個主角啦

商場其實真係算暗

巴打用咩scaner
出下舊相引人中伏先

PUSH

又冇人出相

1. 係

商場其實真係算暗

巴打用咩scaner

canon lide 100
二手
WOW~ HKD1300有二手飛機MOON玩~
Lomo square 其實又冇我想像中咁好賣
今次籌得都算少(好似係)

最緊要係:
課金實際數字
(唔知會唔會公開)

其實係頭一round真係好爆
不過尋日見到,都四十幾萬(美元)喎。

最緊要係:
課金實際數字
(唔知會唔會公開)

其實係頭一round真係好爆
不過尋日見到,都四十幾萬(美元)喎。

上次五千幾個backer科咗九十幾萬 不停有update好開心
以為出四方應該都有咁上下
當然所謂多定少係相對嘅~
好彩冇back到老母機,應該會preorder one step 2
我都想上美國網preorder onestep2畀女朋友
今個月真係
邊個back我呢又
好彩冇back到老母機,應該會preorder one step 2

老母可以輕易雙重曝光喎(好似係)

One step本身都得㗎,唔係咩 
今個月真係
邊個back我呢又

影相不嬲都窮三代架啦

One step本身都得㗎,唔係咩 

冇留意添
今個月真係
邊個back我呢又

影相不嬲都窮三代架啦

係今個月特別杰

成個即影即有世界好似返生咁
咩事

老老實實,自己玩菲林好幾年,一開始都覺得重曝好型好似幾好玩咁,然而事實係我冇乜實驗精神到而家都冇乜玩過

老老實實,自己玩菲林好幾年,一開始都覺得重曝好型好似幾好玩咁,然而事實係我冇乜實驗精神到而家都冇乜玩過

我係一入門就打大佬:SX-70
其實唔難,不過真係要眼明手快

方法有幾個嘅都

跟住就Diana F+配Mini Back
這個唯一難度係曝光

有成功有失敗啦都係

其實平時好少咁玩
難得新機可以方便咁做而且容易左控制
我就好想試嘞
唯一試過叫成功啲嘅重曝,係同女友影嘅。其他都唔知溝咗啲咩,好高難度 
唯一試過叫成功啲嘅重曝,係同女友影嘅。其他都唔知溝咗啲咩,好高難度 

好簡單咁講就係要前後兩張 (甚至更多) 要減少入光量
但當係烈日當空之下就已經好難做到

試過背景係好天既海
已經完全cover哂個人

反而有次勁天陰
仲要係估焦機
就PAT PAT撞棍咁得左

而且即影即有呢
你真係諗住想咁重疊
就要預前後果兩張

如果再個場景係唔同時間出現
咁你先影一次
阻好耐先疊下一個影像
就會hold住你部機了

除非你有多過一架機

數碼當然冇咁既問題
要疊咩 返去慢慢疊慢慢cut
Back左Lomo square 心思思想轉其他色

我back啡皮
雖然我都鍾意diana系色水

未到期仲可以改

我Back黑色,諗住襟污糟啲 

興趣野無所謂架
個個人鍾意野唔同嘛

但其實我鍾意其他色多啲 

爭少少錢,改啦不如。

你出去影相有幾污糟呀
又唔是訓街

但依加無得改番24h價錢
如果有巴絲想改老母square顏色話我知
因為兩條友可以用番平啲既價錢改 161$全部顏色任揀
希望有啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞