即影即有貼相 / 集中討論post (3)

990 回覆
7 Like 2 Dislike
個個齋買菲林唔出相 (含SIR MODE)

我整張斜嘅你地嘆下

實物色水追唔追得上以前寶麗萊?
又或者比起impossible 差幾多?

試過一盒impossible全部無色

當然差好多,唔係就唔洗個個訂美國新貨啦~(況且仲平d添)

冇色:過期未?放咩地方(温度)?邊度買?
Log on見到$168買咗2盒

最新果款?
個個齋買菲林唔出相 (含SIR MODE)

我整張斜嘅你地嘆下

實物色水追唔追得上以前寶麗萊?
又或者比起impossible 差幾多?

試過一盒impossible全部無色

當然差好多,唔係就唔洗個個訂美國新貨啦~(況且仲平d添)

冇色:過期未?放咩地方(温度)?邊度買?

差唔多兩年前既事,無過期,買完即用,十張得一張成功,全部黑晒 同以前Polaroid 差幾十皮,自此好憎impossible ,明明基本質素都未做好,就出幾十樣花款掩飾

係,的確係好令人失望。
舊po我都提及以前曾經有一個批次,
相片出好至多維持48小時。

之後張相會愈來愈暗,
愈來愈矇。

有幾張仲係度,只能睇返個scan。

今次呢,好似好好多。
我都上去日皇度睇過。

不過仲要睇正常室溫濕度存放有冇問題。

最新果款?

舊?

最新果款?

舊?

舊款168少貴啦。
不過02/17後批次我覺得ok,
好似一層薄霧係面,
低反差宜家興,好似係。
曾經有人講過 只係買左個名 用寶記名出菲林而已
同formUla無關
但我都照係美國網訂返來試下

原來仲會褪色,真係
今次佢收購左菲林部門,有無消息話實際上有無拎返條formula?

過左啦~印象中係05/16批次
同formUla無關

冇左層霧,大約8分鐘,色水係完全定哂。
唔似以前食完餐飯之後會"沖"得好少少咁。

技巧-主體夠光多DD咁多可能會好少少。
(因為之前有層灰灰地,就算under DD都變得冇咁覺)

宜家我要睇下正常室內存放佢會點~

這是我既陰影-自從果次05/16之後,
每一次買,影完我都留意住:

條件係"正常室內存放"

如果下下要抽濕冷藏,咁就算fail。

暫時只有05/16生產有問題,不過,
都過期啦(唔過都死啦果批)。
唔係舊啊,係新
本身想去睇下舊相紙會唔會清貨大減價
點知見到係新就買
天皇仲賣緊180,舊嘅都要162
同formUla無關

因為寶記唔肯賣定點?
個名都賣左,都無心再產架啦

咁講真,如果唔接受佢,
一係用fuji
一係影數碼

new55非主流啦,right?

至於有冇心~~
原本開發果個,我信佢有心做。
宜家果班-一定係錢行先。
只不過忽然fuji出招再加上老母突擊,
"激發"左佢地唔可以再求鳩咁其做一個原來已經完全復活既市場。

前幾個post我都話好希望fuji做返次有錢賺嘅好戲。
(冇得賺佢唔會做 for sure )
唔係舊啊,係新
點知見到係新就買

支那一數都唔減啦
06/17根本冇問題

微紅應該係天熱所致
30分鐘--接受就買
成像--一層淡淡白霧咁,宜家興

香港同中国市場,根本唔需要減
台灣?減到半價先再講好了。

之前轉左用pack film fc100c又停左產,乜都無,得返2R fuji

哩款真係難搞d
除非有新機配合
唔係舊啊,係新
點知見到係新就買

支那一數都唔減啦
06/17根本冇問題

微紅應該係天熱所致
30分鐘--接受就買

正路應該要等香港代理行貨
(但唔知道是否受中囯代理支配)
唔係舊啊,係新
點知見到係新就買

支那一數都唔減啦
06/17根本冇問題

微紅應該係天熱所致
30分鐘--接受就買

Log on唔通做咗香港代理?
又賣平咗
以前$199,依家$168
唔係舊啊,係新
點知見到係新就買

支那一數都唔減啦
06/17根本冇問題

微紅應該係天熱所致
30分鐘--接受就買

又賣平咗

我諗佢只係想清貨
佢咁多野賣
大把野好賺過菲林
唔係舊啊,係新
點知見到係新就買

支那一數都唔減啦
06/17根本冇問題

微紅應該係天熱所致
30分鐘--接受就買

又賣平咗

我諗佢只係想清貨
佢咁多野賣
大把野好賺過菲林

唔係清貨啦,polaroid originals出嘅都係$168

唔係清貨啦,polaroid originals出嘅都係$168

宜家去log on買最新款菲林都係168蚊?

係啊
我就係想講買咗2盒最新
不過放膠袋入雪櫃懶得拎出嚟影咋

係啊
我就係想講買咗2盒最新
不過放膠袋入雪櫃懶得拎出嚟影咋

如果新貨行貨168抵喎
(天皇我買左一盒
做下打手先

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞