即影即有貼相 / 集中討論post (3)

990 回覆
7 Like 2 Dislike
去旅行 又要決擇 帶Lomo instant wide好 定係SX70好
Sx70技巧仍需鍛練

其實冇乜技巧
機唔壞菲林唔死
剩低就睇你

前兩三頁中出巴打影出來效果你可以參考下
(好過我影果D多多聲)

慢慢試試啦
地一般旅行會唔會帶?我覺得有啲重

試過一次發癲 1X數碼 1X菲林 2X即影即有

宜家 1X數碼 2X即影即有
(主要因為試過有地方要"拉條菲林出來手檢先叫手檢")

即影即有就SX-70+Fuji Wide
自己因住個數量 影哂為止

唔帶filter 唔用600菲林
只用布袋 輕便放返入去

布袋係便宜淘寶貨
再車條揹帶上去 (搵改衣店幫我車)
外出影完可以即刻放返入去

我一般都係 1 數碼 1 菲林 1 即影 太貪心
膊頭成日痛
去旅行 又要決擇 帶Lomo instant wide好 定係SX70好
Sx70技巧仍需鍛練

其實冇乜技巧
機唔壞菲林唔死
剩低就睇你

(好過我影果D多多聲)

慢慢試試啦

只用布袋 輕便放返入去

布袋係便宜淘寶貨

膊頭成日痛

咁係個袋/背囊問題喎
我最近先換左個細少少
唔想做大袋喇嘛(非召喚

sx70個爛鳩自製小布袋
勝在一想影就拎
斜揹又唔會跌
Sx70技巧仍需鍛練

其實冇乜技巧
機唔壞菲林唔死
剩低就睇你

(好過我影果D多多聲)

慢慢試試啦

我試過去日本帶690
Sx70技巧仍需鍛練

其實冇乜技巧
機唔壞菲林唔死
剩低就睇你

(好過我影果D多多聲)

慢慢試試啦

只用布袋 輕便放返入去

布袋係便宜淘寶貨

邊個國家要拉條菲林出嚟

邊個國家要拉條菲林出嚟

之前講過:如果唔想過X光"手檢"
香港係用機器掃下佢
該國家係要拎出來睇先算係"手檢"

果個國家全球有18個有邦交國家
好大機會成為中玉一部分
有部lomo Instax wide,想問大家有冇辦法準確教正viewfinder 同鏡頭嘅構圖差異而唔係靠感覺用手就?因為每次想影到主體係中心都有難度
Sx70技巧仍需鍛練

其實冇乜技巧
機唔壞菲林唔死
剩低就睇你

(好過我影果D多多聲)

慢慢試試啦

只用布袋 輕便放返入去

布袋係便宜淘寶貨

膊頭成日痛

我係兩部即影即有 其中一部係sx70
再一部菲林 有時候會帶單反或者action cam

重到癲😫 但唔帶好驚想影個下後悔
有部lomo Instax wide,想問大家有冇辦法準確教正viewfinder 同鏡頭嘅構圖差異而唔係靠感覺用手就?因為每次想影到主體係中心都有難度

我果架係100
橫度 睇住影 對岩
張相下方係少左兩成的

要自己就

膊頭成日痛

我係兩部即影即有 其中一部係sx70
再一部菲林 有時候會帶單反或者action cam

重到癲😫 但唔帶好驚想影個下後悔[/quote]

我自己就覺得仲拎到 就拎
到真係有一日冇能力再拎先嫌自己影得少就無謂啦~

(灰mode)
想買部即影即有送送俾去外國既女朋友 想問巴打們有無咩好介紹?筆直一千
我想買wide既應該簡邊部好
入手了
想買部即影即有送送俾去外國既女朋友 想問巴打們有無咩好介紹?筆直一千

認真:邊部樣好買邊部
入手了

可惜唔是SX-70
個人唔鍾意加filter

認真:邊部樣好買邊部

岩啊
入手了

可惜唔是SX-70

買黎儲啦
唔好等失去先黎後悔
入手了

可惜唔是SX-70

買黎儲啦
唔好等失去先黎後悔

no la 我目標為本
真心唔想隔層filter影

(硬係覺得膠鏡再加膠filer蒙過蒙古
想買部 SX-70都有2,3年, 依個念頭琴日突然又湧現

好正常,我有左幾年
利申:未買

請即購買以免青春出現空白

好正常,我有左幾年

請即購買以免思想出現空白

好正常,我有左幾年

請即購買以免思想出現空白

我銀包好大片空白呢

好正常,我有左幾年

咁資深
點解仲唔買 ?

目標今個月內

目標今個月內

見到有人放都平
利申唔關我事

目標今個月內

見到有人放都平
利申唔關我事

見到部700蚊
會唔會就係巴打你見到個部
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞