即影即有貼相 / 集中討論post (3)

990 回覆
7 Like 2 Dislike
http://www.finegrain.es/2017/09/confirmed-polaroid-its-definetly-back.html?m=1
彩虹機

其實呢個款一啲都唔吸引,型就無佢份㗎啦,方便又唔係 

一係等LOMO重設,一係等sx-70再版吧啦 

聞到i-1的味道
http://www.finegrain.es/2017/09/confirmed-polaroid-its-definetly-back.html?m=1
彩虹機

其實呢個款一啲都唔吸引,型就無佢份㗎啦,方便又唔係 

一係等LOMO重設,一係等sx-70再版吧啦 

聞到i-1的味道

btw重出sx-70都好架

古董機就跌價
我就可以儲到更多款
係喎…… 70系彩虹機美版我未有(我只得歐洲版)
機會來啦~
機會來啦~

出圖啦 
機會來啦~

出圖啦 

我儲之嘛
影多數用摺機
彩虹機

覺得舊個部靚d

好想買部嚟儲啊,紅掣一部綠掣一部連埋彩虹閃光燈
不過又係要等月頭出糧

至於新產品嗰到,似乎會出埋新菲林,希望成像會快同持久啲
彩虹機

覺得舊個部靚d

好想買部嚟儲啊,紅掣一部綠掣一部連埋彩虹閃光燈
不過又係要等月頭出糧

至於新產品嗰到,似乎會出埋新菲林,希望成像會快同持久啲

$$$$$$
Log-on賣Instax Sq相紙圍$12/張,平過TIP同100C好多,仲未計其他舖入貨再平啲。所以遲吓玩完100c可以再燒過Instax Sq嘅相紙。

因為大家都係方型相紙,大細又差唔多。其實就算寶麗來/TIP出新相紙,喺競爭之下就算加價都應該喺市場接受範圍之內。

太貴,大家咪轉投Lomo懷抱,貨就入咗散唔去最後都係焗住價格回落 
Log-on賣Instax Sq相紙圍$12/張,平過TIP同100C好多,仲未計其他舖入貨再平啲。所以遲吓玩完100c可以再燒過Instax Sq嘅相紙。

因為大家都係方型相紙,大細又差唔多。其實就算寶麗來/TIP出新相紙,喺競爭之下就算加價都應該喺市場接受範圍之內。

太貴,大家咪轉投Lomo懷抱,貨就入咗散唔去最後都係焗住價格回落 

格仔舖有四方富士喎,兩位數喎(好似係)

格仔舖有四方富士喎,兩位數喎(好似係)

btw如果真是set貴邊有得回落
如果行唔肯退貨尾
結果就是:

索性唔賣佢

好似宜家格仔舖有齊幾種富士
但唔會賣TIP菲林

台灣咁少人玩
TIP菲林依然係賣ntd780一盒

基本上普通月薪廿幾k既人根本連睇都費事
只有錢唔知點洗好既人先會玩寶麗來
https://us.impossible-project.com
換曬版面
同埋600/sx70相紙由$24.49降到$18.99
新嗰部彩虹機都係$800到,有啲心動
又靚過i-1
同埋相紙又平咗
應該會多咗人用
又靚過i-1
同埋相紙又平咗
應該會多咗人用

只接受preorder 我諗我會買 寶記情意結
$99.99 幾抵玩加上菲林平左
好期待新寶記同富士對撼
https://us.impossible-project.com
換曬版面
同埋600/sx70相紙由$24.49降到$18.99

有人覺得富士加四方老母係威脅?
又靚過i-1
同埋相紙又平咗
應該會多咗人用

有人覺得富士加四方老母係威脅?
又靚過i-1
同埋相紙又平咗
應該會多咗人用

講真:彩虹機有新買新(係600系)

舊機(係70系)係好難壞
但壞親就好難整

係好多系,等睇系你老母係係系
又靚過i-1
同埋相紙又平咗
應該會多咗人用

講真:彩虹機有新買新(係600系)

舊機(係70系)係好難壞
但壞親就好難整

係好多系,等睇系你老母係係系

原來,唔創新反而好
某程度上其實有d可悲

或者咁樣講
Land Sir 既發明真係太好

正如智能電話無論出到第幾代
都走唔出iphone當日既框架
好期待新寶記同富士對撼

似乎即影即有市場係2017年終於有突破
無論對商家還是消費者都係

btw富士有冇需要再重新研究拉撕菲林係咪應該完全停產呢?
一年只做兩水,賣哂就等下一水,應該唔影響人手分配丫?

我相信富士唔會聽我嗡既。
好期待新寶記同富士對撼

我都雪左一大堆100c 3000b系冰格
有無人會preorder
大家覺得mint 會take 邊邊?
pre-order lomo square 定 one-step2 好
好期待新寶記同富士對撼

我都雪左一大堆100c 3000b系冰格

冰格 
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞