[弱者先分一二號] F1 2022 英國站 賽後討論區 4

858 回覆
0 Like 5 Dislike
Prime sponsor有能力加速車隊研發(送錢俾車隊燒錢)
但係應該冇能力影響車隊strategy 或者係車手
後尾有story 補飛
唔係智力唔夠
係太信任垃利
直播睇果陣覺得係排頭位 dillema
驚俾咸攞 track position 然後爬唔返頭
然後為咗留 Track position 就搵二位 Split strategy cover

當然排頭位嘅困局舊年兩單要 track position 嘅都食咗屎
意粉佬啲智商真係…
側面睇到拉利唔多信自己部車,唔係就算輸track position都換紅去追,新紅拉利對舊白平治點會追唔到
舊白起圍快撚到
根本換新紅 19叻一定追得返上去
就算拉利柒double stacking 都係1,3 新紅restart姐
而家又係係咁多個選項入面
揀個最柒嘅出嚟用
大屍信唔過自己pit crew. 又唔敢take risk 典型意大利佬性格
鬥車冇呢啲嘢睇,咁鬥來幹甚麼
我唔想見到F1成日變法律訴訟戰
下場就玩weaving
不過老老豆豆
如果去到最後 Pit 咗叻唔 pit Sai
叻1 Sai 4 返來 根本就唔會有人 care 戰術有冇問題
拉利係咪應該 12 車返
我都幾認同L佬…叫carloss 壓低車速做double stack應該係最有利
常言道,成個grid最勁係佢
食腦,手車又勁,咩車都揸得掂咁
澳洲站不知幾想佢pole,點知垃圾蕉
諗撚到咩啲意粉
依啲係得平治同大牛先諗到
當然啦 咁樣做 是但一邊又投訴
佢哋兩個都各自為政,條team又一盤散沙做唔到野,點會有戰術可言至得架
新例大改新車研發又幫手撈埋 全能到pk
仲要身體力行挑FIA機
呢兩年有佢 多左好多epic moment 多野睇
諗起20年monza牛奶SC臨入pit個下特登lock爛條軚幫sainz壓車
佢又唔係次次都覺得人哋錯嘅
上季沙特同圖爺撞佢賽後即刻sorry la

今次佢有提過估唔到氣落閘
咁呢個係佢主觀角度...

但係一返車房睇完片咪知衰囉
垃利內鬥正式開始
大頭平時都玩開mind game
賽事攻守嘅思考佢玩到成精
呢個真係好FF........
你見大把地方已經當 Sai 係紅軍罪人咁款
又翻睇左lec仔戰雙雄1728次
佢邊有做到紅軍罪人咁本事啊
係啊佢係心雄想贏犧牲咗隊友,strategy team班人柒先係主因囉,仲要唔係淨係呢一場
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞