[弱者先分一二號] F1 2022 英國站 賽後討論區 4

858 回覆
0 Like 5 Dislike
因為唔係黑人
唔洗啦 一出SC收慢
係場上快返啲啲就得
Pit entry收慢就易中

不過我睇返GPS
應該係拉利覺得自己做唔切兩部pit
所以放棄一部
我記得上年有人話大頭翻黎阻住啲後生上位,係去到匈牙利守完咸先無人再講
撚咸大隊長
https://m.facebook.com/watch/?v=724654038760841&_rdr
圖見到舒仔拎分,仲開心過自己拎
話生人霸死地
但掉返轉講如果可能下下咁守就冇可能見到彎路過車,只能見到直頭drs爬頭
咪撚用支那果種思想:隔離位都咁啦點解我唔得
如果車手可以下下都Max咁守咁就只可能直路drs爬頭
其實唔算kar唔karma
係法拉利多年來唔湯唔水既態度造就左呢個局面
好似無人落決策咁 見步行步
搞到車手講野都有牙力過佢地 可以override埋

兩睇啦 都可以話法拉利唔會偏心特定一個driver
Lec砌得贏Vettel既都上面唔會有意見咁
導致兩個車手互相唔讓
但拉利又唔似平治咁內鬥都放到星 就尷尬囉
Anson Lo同林狗
邊個先係生人霸死地呢
呢下就算要罰都係罰舒仔
就算要罰就會罰舒仔
今季改撚哂例 內線車手優先
咁講啦
有好有唔好,觀賞性嚟講點都有返咁上下刺激
上面有位巴打都有話留space呢樣野
唔玩碰碰車都啱嘅,下下搏炒都唔好睇

DRS幾時先消失
已經唔關改例事,之前都係咁罰
最尾隻彎點罰佢
26改例會有active aero,唔知會唔會抆走drs
連秦仔試過同一個位俾人罰都唔知?
但班工程佬咁癲,可能最後都係繼續有
po片唔該對比下個position
我冇睇錯應該Max係apex前好多閘舒wo個位前咁撚多
莫講舒仔個頭鏟先啱啱到Max 個尾轆,連秦仔個位前咁多都唔計落racing incident, 你覺得Max 真係罰得?
佢閘個位咁撚前你不如cap佢邊個位變線對比下Albon撞個位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞