[弱者先分一二號] F1 2022 英國站 賽後討論區 4

858 回覆
0 Like 5 Dislike
如果front wing end plate, 會唔會關一開波圖爺秦仔波子機撞到和牛爛頭翼果件事??
正面睇係和牛有 pace 同氣格劍格咗幾個圈

同埋細牛應該要落 to 鬥到咁上下就收手
老老實實我覺得和牛係有比 first lap個事件影響到情緒
我見red flag個時佢個樣好頹咁 仲好似有人行埋去安慰佢
唔排除因為咁所以同gasly鬥個下上曬腦
所以red flag左咁耐班marshal 都見唔到咁大件野?
Restart無耐好似叻已經報咗地下有蕉皮
https://youtu.be/FFm06A3pgTU

如果mick投訴下有無機會升多一名?
STOP INVENTING
如果真係咁而坊間班人去笑和牛累埋大牛就真係無辜
如果係咁 咁個塊蕉皮係幾時落咗車底
會唔會係max restart個陣俾辛推埋牆個下少少run wide食咗
但明明個段唔係和牛中招個位
hard racing啫
如果咁都罰
林狗上咗P1啦
個場咁大風,吹左入track 都唔奇既
兩回事,我覺得佢似見到周車神架車反晒肚飛出去,有啲擔心周車神 (畢竟2019 AH事件佢都好大感觸)

但係一上車同氣格劍果下,係躁底病發
(撞完TR係度屌鬼)

好多人出嚟話細牛做乜唔出TO,我唔想評論,反正事件發生咗
只係有疑問
1)星期六兩位車手有提過細牛賭天氣,氣濕地setup, 和牛乾地setup, 咁車隊有無講清楚乜嘢天氣就做啲乜嘢
咁星期日係好天乾地,就算和牛第一次柒起步,車隊唔係預佢架車好pace啲嘅咩?
2)今賽場事和牛原本嘅engineer Mattia 唔係度,換咗第二個,細牛無交代過詳細信息。唔知有無影響。
紅牛體系多車迷,yuki難免有壓力
但次次都燒到佢未免唔太公平
FIA就最撚仆街,對住佢本例書直頭係唔同版本
仲有和牛係碌返入pit, 行行下甩多幾件唔奇
我覺得lap 0 果轉意外係track 既碎片應該執哂既,係吹左去gravel 果d overlook 既姐
和牛fans對FIA嘅嘢見怪不怪啦

其實和牛都叻架啦,開季到上場加拿大其實都見佢好小心爬頭避碰撞,佢應該知自己被針對同埋罰分多。

係呢兩場可能因為又心急拎分反而累事
所以話佢唔可以心急,要畀多啲耐性
後生仔,都仲係一條19
細牛始終多意粉佬
做嘢係咁上下
但細牛真係無分一二號,同時都唔需要分
投訴max 我屌你老母
細牛分嘅係零號同一號
大頭 我覺得比而家部平治佢就夠
最多都係輸Max同叻半個馬鼻
好惡
要計埋大頭既運氣
技術層面黎講大頭應該現職f1入面最強
Max好似穩定過佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞