[弱者先分一二號] F1 2022 英國站 賽後討論區 4

858 回覆
0 Like 5 Dislike
拉利以前係唔係有個規矩係邊個車手第一個入T1, 咁果個車手就係果場嘅一號車手?
唔知 但是我開始睇F1個陣係0x年 拉利係分得最清楚1 2號車手(都係比人屌得team order最勁) 得老舒+老舒副手
點解無啦啦多咗個林蛇花名
樓主可以準備unpin個comment
我on9冇睇到個pin 依家知啦
講開又講
我覺得陸仔要再主動啲同車隊反映個戰術
因為佢個隊友就是會對車隊嘅team order有意見(令自己得益)
但同時會搞鳩車隊嘅原本部署 而大屍應變力又係零
再咁落去個戰術下下favour to Sainz
你再快都贏唔到wdc la
仲要你對手係max 車又唔見得有優勢
戰術favour to Sainz係因為Sainz唔理班大屍自己搞掂啫

19lec一日仲旨意車隊下下幫佢自己唔諗嘅
一日都唔會挑戰到WDC
大師咁癲 唔聽call先至保大師有一部車P1返嚟
唔係爭冠應該係真
由 testing 去到巴林澳洲拉利大勝都係咁講
有啲嘢應該爆炸頭自己都心水清

同埋 Sai contract 有機會 deal 到係 Equal status
唔係保子簽平治呢啲不平等條約
大屍都知自己咩料
反而辛斯呢啲唔聽話嘅
贏咗未favour 佢囉,輸鳩咗就唔關垃利事

係叻先咁單純
https://www.instagram.com/p/Cfn1rGqvTAP/?igshid=MDJmNzVkMjY=
今次拉利柒到連日本資深f1評述森脇基恭都發火屌鳩佢(森脇平時講車算温和嗰種)
仲要喺comment暗寸拉利冇資格叫race team
咪就係,聽大屍講隨時就GET IN THERE LEWIS
你叫意粉照顧舊火腿佢就叻
照顧人咪box box no stay out stay out
可能又係主席表演last to P1 呢
呢班友睇黎要質佢地食pineapple pizza先唔派膠

明明季初都識fake pit
老實講上季SAI總成績係好過LEC
咁先令到拉利覺得分唔到一二號車手?
唔記得左點解主席restart 前可以上到p4?
因為overcut 左好多人?
拉利team spirit 真係得啖笑

應該靠stay long 加慢慢爬頭去cut 左好多人

https://www.instagram.com/p/Cfrk9Tqo-Nr/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
thanks
垃利:push 完再同我stay long
佩蛇渣條黃行左40圈,到on9con 泊車執左個free pit stop
呢個我知,但係無咩印象佢果40 圈有爬頭既畫面咁
希望遲d F1 剪條飛機片出嚟睇下,中間真係無鏡頭咁濟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞