[弱者先分一二號] F1 2022 英國站 賽後討論區 4

858 回覆
0 Like 5 Dislike
嗰個 moment AT 應該要嗌咪兩個車手冷靜

雖然可能開波十零圈想比佢哋鬥下先 hold position

始終青訓隊唔係大隊 鬼知你哋會放蕉皮跣大佬
車手有心理醫生幫好正常,太intense

同埋中蕉皮純粹運氣問題
Cut chicane + 迫林蛇食草 主場雞到盡
恩能係咁光復Monza 拉利革命
應該話其實而家大部分頂級精英運動
冇心理醫生坐鎮先有問題
始終我覺得除咗隊友攬炒核突之外
正面睇係其實比賽速度和牛炒車前係快過氣
我諗博士唔會睇唔到呢點
最怕和牛之後有顧慮唔夠膽爬人頭啫
醫生叫佢休息 車隊同贊助商都支持 佢自己唔肯 一時冇事一時又好痛 唞咗一陣諗住冇事 揸完之後又痛番 一直反反覆覆咁 根本一早就要唞番幾個禮拜 而家咁樣好番少少又嚟過仲衰
Vettel 同 Rocky
Lulu 同 Bono
Max 同 GP

唔知和牛搵唔搵到個夾到嘅 Race engineer 了
仲要有Schumi幫手開頭
哦 羅拔圖馬利 呢位係2015年效力當時最廢嘅Marussia
佢都多次嚟過澳門 最有機會贏個年就係正賽起唔到步 結果佢效力嘅Prema 車隊就由佢同鄉真卡迪拿補中 爆冷贏咗Signature嘅馬高韋特文同carlin嘅NASR (拿斯亞)
現時佢就主要玩D 耐力賽事
要個新紅去守一定係non sense
最正確做法一定係 double pit 雙紅
如果唔想輸track position, 另一個正路做法係
Lec 入pit 換紅 Saniz 唔入, Ham 狗跟又死唔跟又死
跟就 大家都係新紅, Lec 一定放到佢
唔跟就saniz 前面同你一樣舊, 後面仲有新紅 Lec
到最後都係拉利有利
唔會 如果Sainz唔入 叻會restart追同過到佢 林sir/佩一定會過到辛 所以辛點都要入 唔係會唔夠pace
同埋爛車叻未必會放到林/佩
你叫意粉佬湊掂個細路即係叫佢地去死
意粉佬自己都未湊得掂自己
但係結果論去睇
叻用舊白都同佢件癲狗fight咗幾圈
我反而深信叻track position 可以靠實力追返

笑撚死
和牛周支那仔差唔多都講得出
其他隊發生失誤,絕大多數都係啲可以改善既失誤,就算平牛咁,佢地都間唔時犯錯

但係大屍係好似係根本上唔想贏咁,再加埋Binotto呢句野真係爆闈血管
10圈一定得啦其實 未有sc前林都收窄唔到同19既時間
係瘋狂追緊辛
老實講句
要不是 陸仔同大哥主席dog fight 咗咁耐
Sainz個p1都未必穩

大屍唔做double stacking 最穩陣一定係放陸仔上去
睇下辛斯p2守到幾耐
起碼一對一同tyres 嘅情況下
大哥同主席都未必可以追到上去
只能夠講 Sbinotto係好誠實 — 真係無當LEC 係一號車手同唔爭 WDC
正常就應該保個快/頭位既車手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞