[弱者先分一二號] F1 2022 英國站 賽後討論區 4

858 回覆
0 Like 5 Dislike
冇油係出嚟碌
出面
當拉利係SC期間只係幫一位車手換紅時就注定左無得1-2返黎既局面,不論辛斯留唔留位都好。

拉利再戰術大屍落去,就算返去2014-2020俾銀平架火星車佢地都唔一定WDC到
問stewards
真係要問我想知叻出luffield 嗰下推鹹點解查都唔查
係咪掛住睇車連正經嘢都唔做
辛斯留位垃利會死得仲慘
無slip stream 比後面班痴線佬強姦
佢本身dog fight 都唔係特別勁
就算勉強守到條tyre 又可能打殘

痴線佬過完辛斯之後前面19叻就等死
舊白對新紅可能係一圈1秒嘅事
Restart 完可以有幾多優勢比佢

唔double stack嚟講1-4收工已經係最好結果
第一下可以話同2019 Max 同叻嗰次差唔多
又冇特別大炒就放佢一馬

第二下就賴係而家嘅racing standards囉
有tarmac runoff 就可以迫人上runoff
自己係界裡面就ok

好似之前叻有個interview 回顧2019 Silverstone
講話有時格車會比人推出runoff
但可以”keep the fight going “
跟住基本上所有人都係推人出去

除左林sir
手車一如既往咁乾淨
老實講由 safety car restart
去到 Wellington Straight之前
唔似辛斯會比林蛇過
去到Wellington Straight 九成都有追到得返0.5
點會冇氣流食
今個星期大牛無嘢要宣佈
formularacers
@formularacers_
🚨 | I have been informed there will be no announcement regarding Red Bull and Porsche this weekend, and that an agreement has not yet been reached.

https://twitter.com/formularacers_/status/1544626466477989888?t=40zbBsokHpaV1T5c5fb1Vg&s=19
叻今年先24歲 有充足嘅時間挑戰WDC

但係
辛斯

辛斯喺拉利已經唔係罕有放盤
而係拉利近年人才市場入面唯一一個做到嘢嘅strategist

拎WDC / WCC
Binotto今年先52歲 有大把時間去尋找冠軍的答案

如果放走全軍隊唯一一個識用腦嘅人

咁爆炸頭基本係可以confirm係Toto Wolff派去拉利嘅臥底
辛斯未必會比林蛇過嘅 但係會比人推下推下自己射咗出街
即係依家唔俾迫人落gravel或者埋牆都隻眼開隻眼閉?
即係依家唔迫人落gravel或者埋牆都隻眼開隻眼閉?
紅牛:

想同康打繼續絪緣路

又想食外面嘢波子

好錢人真係好柒多嘢煩
可能hard racing又鬆手d,費事俾人話唔支持班車手互砌
Honda: 你哋再亂攪關係我就寫個timer落max到
細牛康打
大牛波子

掂哂
其實拉利班車房手足算係最正常果班,今年明顯少左pit stop error,幾次乾濕地都搵到set up

叻果班 crew 見到自己既心血俾 strategy team 浪費嬲都人之常情
但明明就係康打飛牛在先
唔知 Fia每場+對唔同車手個判決都唔同

不過依幾下咁刺激 咪又佢地let them fight 罰左咪會影響佢遲d收視
巴塞飛美斯 能算飛嗎?
不能!

巴塞窮撚養唔起千金小姐美斯 先耐痛分手咋!

等巴塞有日有錢就會帶美斯返去!
難得咁刺激幾㗎車格劍就唔好罰啦 只要唔太過份
咸狗Cam

即係sainz做左正確決定
有兩隻既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞