[再見Ayton] Phoenix Suns 鳳凰城太陽球迷討論區 (27) 重新上路 Off-season討論

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
我都覺得最尾處理球果D位 佢做得幾好
唔係佢引到包夾 Lee都唔會咁多空位
但同樣地我見到佢既限制
幾鐘意Mikal依家攞到波就會落波攻 唔會左諗右諗
係的
但處理double team都係麻麻地
都係寧願有個真point guard
至少走幾screen
Pull up fade away three, mid range呢啲一接就來似Booker啲
家下佢吸team但俾Lee,真係難講Lee有冇咁clutch
身高依啲無計,唔可以好似Doncic咁,俾人夾都可以輕鬆咁傳番出去我夠想Book有6'8
佢今場應付包夾睇到有進步已經收貨了
佢高度ok阿
記得唔計鞋來講高kobe 0.5cm
但book今日好似無咁killer, 覺得真係信心問題
都係寧願有個真point guard>我係好同意
我唔介意比較普通 但處理波既能力要有 做波叔plan b
好明顯上半場佢唔攞波處理果陣 其他人係冇run play能力
雖然good decision係好, 但不嬲諗book都係諗kobe多lbj個邊
book成日啲夾硬出手都幾好, 有啲驚佢無咩信心, 呢隊波的clutch真係好難靠role player(bench player), 正選5個收尾我都K的
搵個控波好好, 但攻麻麻的我都K
重點都係俾booker come off幾個screen, 跟住俾到波book手就K
呢類角色其實lonzo最完美, FA/平平地來講暫時諗唔到
完全同意 Booker打off ball殺傷力其實可以好大
Lonzo已經傷到變左廢人
我自己情意結都係想Rubio 又平 換既話出既asset又唔洗多
[大腸手足再度召集] Phoenix Suns 鳳凰城太陽球迷討論區 (28)
https://lih.kg/3186243
不過點都要簽多個四號位
依家咁嘅款打鵝個啲死硬咁濟
終於有新post
Zion fit爆
以前既Marion破壞力好強 一場攞你廿幾分都唔係問題
仲要佢有帶球推動能力
Mikal同佢比仲差好遠
三張到期約加未來選秀權
等下季中有咩球隊放棄球季放眼未來再執貨
係咪好返晒
波狗做乜鳩完全唔射波
Landale真係幾好
我估係落咗order要練其他得分點
頓哥好aggressive
完全唔似心情唔好
對面手錶戰術
波叔個態
諗起以前KD部電影,俾人偷咗天賦
加時
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞