[再見Ayton] Phoenix Suns 鳳凰城太陽球迷討論區 (27) 重新上路 Off-season討論

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
legally嘅塞Craig黑毛都得啦
要網都ok先得
legal既連橋 cam都可以唔出添
Cam P Shamet Jae Saric Craig+所有picks都可以換到
不過無可能發生姐
我又唔覺得太陽柒
除非ayton攬炒要QO姐
否則主動權一直喺太陽手上
仲要張約無Trade kickers同Player Option
唔知溜馬係咪枱底同JJ Deal好左,依張offer sheet好似為太陽度身訂造咁
接受現實 DA Mikal Cam本身預左係要走晒
宜家留番DA已經算係咁
撇除DA motor issue,DA其實係三個入面潛力最高個個既
所以留得番DA唔係壞事,如果佢肯出力打
我見payne同橋都有出tweet講DA
唔知太陽會唔會幫DA搞番個press con
依張約直情係最好既結果
錢俾最少
4年無player option
仲要無trade kickers
之後nba同球隊傾salary cap果d 會提高
一定係依家舊cap下簽長約最抵
睇咁多年nba 真係唔覺咁樣係賺咗
你可以咁講 但呢一年乜都冇做係冇益處仲影響埋球員心情
比我感覺就係 一直都只當球員係一件貨物
俾左5年咪好似熱火咁,用唔到Bam黎換KD
你永遠唔知會發生咩事,保持Flexibility就係James Jones想做既野
平時RFA三寶一個都無係到
仲要快到90秒match
都唔知係咪夾好
正常有咩可能咁快
點都有啲文件野㗎啦
JJ唔係無出Max offer,係DA個agent企硬5年,傾都唔肯傾,講到尾都係JJ唔認為DA值5年依個價

你睇Booker, JJ有冇當佢係貨物? rookie max super max都係即刻俾,如果係當booker係貨物,JJ係唔需要提前兩年係今年即刻俾張super max booker,可以等到booker兩年後完約再傾都得,到時booker可能拎到張只係30%既max,唔係35%既supermax

當球員係貨物個個係McD
我見笑太陽既不外乎話太陽搞咁多野最後咪又係要max, 而家搞到有心病ayton一定hea打同埋自己放棄唔簽5年
第一點根本結果論, 拎ayton做主菜換kd我唔覺得叫"搞咁多野", 機會出左嚟只係傾唔啱姐, 唔通又可以話ayton交易價值原來咁底咩
第二點, 上年合約年都已經soft, 我唔認為一開始就"尊重"地max佢佢錢已收反而會更加積極
第三點, 好多人話3年後cap space會加大, 而家份合約計返比例等於而家2000萬左右, 所以根本太陽簽5年的話就可以賺到兩年紅利, 但倒返轉, 3年後可以拎到多2,30%的話, 咁堅持簽5年既ayton同新續約既booker咪on9?
第一段一早澄清咗係流
所以我係覺得deal好左,溜馬老闆係講明唔會出毒約既offer sheet,佢依張offer sheet真係乜都無

JJ自己講,點會係流
簽5年係保障咗自己呢五年賺咗呢幾個數
冇人知未來發生咩事
可以係第4/第5年大傷 冇人敢比max甚至大約
只係想講for future salary cap去睇
簽盡五年一定係最好
不幸地要攞黎trade 個價值都比溢價合約高
經理人講冇
羅生門
講到尾都係睇你信邊個
JJ未神到我要完全信服or信任佢
上年咁發展 佢係有責任
其實sarver呢幾年已經捨得俾錢過以前好多
橋, booker, cp值得俾既都照俾
shamet呢d未打已經俾大約
季中又肯換唔平既carig
James Jones上任之後依幾年佢都無咩問題
請教練個啲都捨得俾錢
back office咁少人就唔知關唔關佢事

JJ又立在不敗之地
少一年DA絕對好事來
完全估唔到條友work ethics
你見max都係得溜刺有興趣都知
佢hea起上來,4年約點都好trade好多
咁太陽想保障自己都得姐
份約少過5年既細沙同gobert都有交易價值
睇jj手腕姐
肯定炒哂啲scout
請YouTuber做都好過依家suns
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞