[再見Ayton] Phoenix Suns 鳳凰城太陽球迷討論區 (27) 重新上路 Off-season討論

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
咩叫成個心態老憑頂薪 佢憑本事WOR
係太陽拖鳩佢 拖到佢發老脾 佢份約問題
前年決賽已經係到磨緊

近年根本係成個NBA 生態都係頂薪 搶人 係到對賭咁
大把爛約
你睇下而家出面叫同簽左頂薪既係咩人
睇下個傻閪lonzo ball
財富自由左之後打成點 出幾多場
近排仲放風話休息多年
下一個頂薪既就係佢細佬
PR吹出黎加埋佢高調同打少少正常水準
就自動準備簽頂薪 離地D講2K佢數據同D 章完全唔似新人評分 唔講仲以為黃峰靠佢打到入第一輪

仲有個大伏既ZION 加埋都冇81場好似
剩係識入樽
大傷埋 照搶簽 吹咩
真係本事,係市場就唔會無人搶啦,溜馬頂薪分分鐘係幫太陽做個下台階only,係呢個鋒線當道既時代,中鋒拎頂就少,Zion 淨商業價值都過過ayton啦

望就望佢黎緊對得住份頂薪囉,做腸迷都好想佢打腫我塊面
冇人搶係因為出左order都會比太陽match
根本太陽一直都想續佢 只係想用最平既order續到佢
咁呢D舉動咪肉酸囉
呢D行為點心服口周叫個球員同你賣命

都係果句 將心比心代入返DA角度諗下
你企哂係JJ角度 咁太陽有賺 球員唔落力打 實係人地唔岩嫁
但每樣野都要唔同角度睇嫁嘛
出面好多人已經幫DA發緊聲啦 因為果D睇NBA既人唔係你太陽fans
係就係內線最重要果位
但有咩咁本事,呢種料拎頂薪都係因形勢,隊波呢個時候想衝幾年而唔係冒風險組過
事實就唔係佢有幾本事理應攞頂
唔講佢個態度好似cp,book搶晒佢光環咁,cp黎餵你指你點打到你打起信心
宜家黎我咁撚勁唔比波我?唔光速拎份頂薪黎拜我?
仲要海鮮波揀波打
屌你shaq咪撚有份做owner
太陽管理層係西,但決賽完左傾續約果陣太陽肯比4年頂薪,係ayton果邊一定要5年,跟住果年season表現點樣?只係佢係太陽自己揀既狀元,先顯得管理層有d肉酸,但都絕對理解佢地對ayton既疑慮同埋想比球隊多d彈性

係呀,大把睇nba既都笑尻太陽,話太陽唔簽大把隊肯簽,結果係咩?連少少風都無,真係有料點解唔開5年同太陽搶?d睇幾場波既咁岩睇到打鵝果幾場就吹爆,但d經理會傻到睇唔到ayton問題係邊咩根本就係賭,只要佢一日打法無殺傷力,專注力持續唔到,season表現海鮮,佢就唔值頂薪

都係果句望就望佢真係有進步,反正簽左,我都唔介意Monty比時間比足機會佢實戰練持球,反正無戰績壓力
岩呀,太陽個體系同cp 將佢效率最好既一面表現左出黎,佢既單擋換比第個用都即刻差左,係cp3自己識用擋,前年決賽都話無back up,大家幫佢講好說話,岩岩果季McGee 陰部,佢地表現講hustle 真係將ayton比下去,自己仲唔醒定d
咁講,呢個年代拎頂薪既中鋒除非你係jokic/embiid/towns

Ayton 老老實實真係差一班波,至少穩定性同埋侵略性已經唔掂
傻鳩二哥又入嚟爆閘
幾時同埋關平一齊落地獄
無進步咪做籌碼囉咁難明?
溜馬同太陽咩關係
佢同shaq一樣
老是常出現
唔續一定係total loss
其實太陽續係冇咩大損失
所以先話根本太陽一直都想續佢 只係想用最平既order續到佢
當其他GM傻嫁咩
係 所以咪話球隊角度賺哂
球員角度就好撚難受
Preseason 無人睇?
有睇
後備真係唔係好掂
無出saric,唔知做咩以為會比佢打多d

反而今場似比starter搵感覺
我地仲可以為nba提供幾多笑話
preseason是但啦
話曬上季都nba第一,人地澳洲聯賽尾3
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞