是咁的,玩匿名交友app撞返個ex(完)

455 回覆
251 Like 9 Dislike
故還故
但佢係真on9
正唔正
掌心因此多出一根刺
前面有個巴打講,金仔自尊心重、又冇自己既上進心、冇安全感,更加係冇自信
本能咁將自己代左落去,好似咁既人唔應該拍拖,談戀愛都係浪費時間

睇完金仔成個故之後,覺得會愛你既,理得你廢唔廢、垃唔垃圾都會愛,甚或會希望幫你一把進化,佢地未必可以將你變成佢地想要既對象,但起碼會試下將呢個人變成愛既人,而唔係就咁就掰掰,當然,自己都好應該比心機進步,做一個自己都會欣賞既人
講到底都係:愛或唔愛

心底本身都想問曾經的某一位:我做錯咩,點解我地會咁,再黎過我地可以點一齊返?
但睇完之後覺得,無論對還是錯,該一齊既就會一齊,該講再見既都會不再見,與其執著自己的過去,不如都是把握這一刻眼前的人與事,愛既就好好愛
我都三年幾先走出黎,都係時候收好一切,靜候下一位的經歷
終於追完

一路追估一路喺度播穿插喺入邊嘅歌同埋戲
成件事好有feel
尤其是睇返我左眼見到鬼
好耐之前睇過 但係唔記得咗講咩
淨係因為個名幾得意有印象
依家睇返真係哭成狗
真係有咁容易Goodbye forever咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞