是咁的,玩匿名交友app撞返個ex(完)

455 回覆
251 Like 9 Dislike
文呢
脆唔脆弱都追唔到
出文未
唔好再留戀似返個男人唔該
基本上一對住條女崩潰過就完 冇咩可能一齊到
要繼續頹,唔會寫到一下就180度改變放低晒
頹多陣點都要既,結局前努力做番個男人
依個故最後係重點:放下

因為寫咗ptbf係講放唔低,覺得要寫返個放低

但今晚夜啲先,要食飯同未交嘢比人
講得冇錯
所以我覺得所謂夾唔夾根本就好戇鳩
你放下你D工作,寫文
push
文呢!又話夜d有!早餐都食完啦!
這是金仔
他每天工作12小時
下班後還要寫文
現在你只需要每月捐款$50
我們就可以買一條大大的皮鞭鞭打他
讓他寫得快一點
共富貴不能共患難,同甘共苦係現實好難的
同埋為人去大改變自己好咩,咁最後仲係咪自己

如果女主幾年前分手嘅時候講清講楚
話唔埋今次重遇 男主已經變咗做一個女主會鍾意嘅人

不過到時男主肯定大把白滑大波後生女埋身
女主就又老又皺皮 煮到埋嚟都唔想食
共富貴不能共患難,同甘共苦係現實好難的
同埋為人去大改變自己好咩,咁最後仲係咪自己

我都成日咁諗
到底為咗對方去改變(即使係出於愛)
但我仲係咪嗰個我
你係咪識我
好攰
我喺黃埔行到去紅磡,記起我同芯玥曾經一齊喺寶石戲院睇過戲。

唔知點解我行咗過去。

依間舊戲院好有味道,連啲凳背都仲係木板,戲飛連位都仲係人手寫。

即係嗰啲一開場就唔會敢去廁所,因為驚有鬼嘅戲院。

寶石戲院係芯玥同我去嘅第三間戲院。第一間係我哋初次約會嘅太古城,仲好記得佢話排隊買飛,我本來想企喺出面等,但佢:「喂啊!陪我排啦!」之後就拉咗我過去。

我會咁記得,係因為我哋夾到第一次見面已經決定一齊。太古城戲院係我第一次錫佢嘅戲院。

之後就講到大家推介一間鍾意嘅戲院畀對方,所以第二次我就帶佢去油麻地電影中心。

第三次就係寶石戲院,亦係我最後一次同佢睇戲。
我買咗張戲飛,賣飛嬸嬸喺上面用紅色蠟筆寫低J14,我就拎飛入場。

芯玥話過J排個位睇戲最正。我鍾意睇戲,有時為咗睇想睇嗰套,可以坐最前排都無所謂。而佢好鍾意搵每間戲邊一排同螢幕距離啱啱好,又唔會喺正冷氣風口位。

「我哋張飛一三一四,愛你一生一世呀。」

我望住十四號位,坐好。

望吓十三號位,空位一個。

將熱戀期嘅甜言蜜語當真唔係錯,嗰刻芯玥都的確係咁諗。

但當戀愛結束,仲喺度抱住人哋以前講過嘅說話唔放手,受傷嘅只有自己。

我已經唔記得咗當晚套戲講乜,淨係記得明明望住個大銀幕係播緊電影,但我睇到嘅一切都同芯玥有關。

我諗返依幾個月發生嘅事,好似一場夢,一套悲劇結局嘅電影。

電影播完,觀眾席只得我一個,淚流滿面。
的確現實中好多人以為夾其實係一廂情願
又或者唔知道另一半其實係就緊佢
其實真係有好夾既一對人?
所謂既夾 可能只不過係可以互相遷就
開始覺得男主內心戲煩
因為你已經知道金仔想寫咩
只剩自己一個傷春悲秋嘅主角
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞