是咁的,玩匿名交友app撞返個ex(完)

455 回覆
251 Like 9 Dislike
計我話應該係不來也不去至啱
追到呢度 覺得何金耀有小小恐怖情人
lm
真係太chur
芯玥水瓶撚
其實佢乜都未做
佢都只係想要一個機會
佢暫時又冇做啲咩騷擾芯玥
我覺得佢最多只係太快認定條女係結婚對象,同埋有少少控制唔到自己情緒姐

條女long d 緊同其他仔去唱k燒野食,男主角擔心同埋妒忌都好正常姐,仲要兩次都話電話冇電唔覆機,又冇解釋同埋安慰男主角,散咗之後又好快同同一條仔去旅行,角色男女調轉的話感覺上女主角就會俾人圍插係仆街

仲要男主角一直都唔知女主角有個相依為命嘅家姐,女主角同個有錢仔拍拖嗰陣又係差唔多談婚論嫁先分手,唔係話唔分得手,但係都要俾d心理準備對方加嘛,自己冇好似對方一樣咁投入呢一段感情,所以話散就散,咁其實都好不負責任,一係一開始就唔好咁快開始拍拖啦

暫時個故去到呢到見到咁多,覺得條女都幾仆街吓
lm
芯玥唔係仆街嘅
喺佢角度嚟講 可能真係冇咁愛啫
講返自己感受都變恐怖情人
Ff撚
我知佢係冇咁愛,個問題唔喺呢到

但係我覺得佢仆街嘅位係佢嘅處理方法,如果佢係慢慢丟淡同男主角或者同有錢仔段感情,咁都好講d

但係佢明知對方咁愛自己,咁樣突然丟低人真係差囉,或者就係佢一開始俾錯signal令人地以為女主角一樣咁愛佢地,所以先搞到咁樣囉
LM
gay廉
留名追故
因為人就算點變,本性都一樣。
女主睇透左,仲未計見面果個反應。
易地而處咁諗
你對一個已經唔愛既人
佢做既所有佢認為係為你 or 段感情好既事
都可以係無謂同反感
芯玥有冇慢慢淡出段感情
可以引用作者既一段話

當你戴住副玫瑰色晚眼鏡
睇所有野都係紅色

係對方因為太愛而冇留意
還是芯玥秒速一刀切

同埋有錢仔果part 都叫答應左求婚
然後考慮清楚果種生活同呢個男人唔係自己想要既先離開
又未到十惡不赦掛
未玩夠
一句唔愛搞掂?
由愛到唔愛唔係一刻既事
好多事愛可以包容到
而唔愛就接受唔到
熱戀期咩問題都唔係問題
冷靜番落尼就會認清本身有既問題
咁係選擇唔解決問題仆街定係睇唔到問題本身仆街
同埋一開始大家既愛已經有等差
男主自己都發現左個問題都仲可以再情緒爆發
諗住情緒勒索芯玥
咁係未男主係處理感情事上都唔成熟丫
未玩夠?

故事開始咁男主對晴晴做過既事同芯玥又有咩大分別
只係樓主花更多筆墨去描繪男主個內心世界
同埋咁岩係晴晴自己都選擇分開而顯得佢係你所講既未玩夠姐
但係芯玥係以貌似出軌嘅方法去同男主角斬欖喎,又唔係好似晴晴同埋男主角咁樣雙方一切主動傾話要分手

況且晴晴都係感受到男主角冇咗一開始嗰份愛先同男主角提分手,即係佢都有心理準備要散啦,加上男主角都已經準備講分手,只不過係晴晴開口先姐

點樣對比男主角同芯玥都好唔同啦,之後芯玥同有錢仔分手嗰陣又係咁,我睇落就係芯玥無乜理過對方感受囉,玩完就即散
我睇返上一個post,男主角同芯玥喺hmd傾緊上一任嗰陣芯玥係話本身去到傾結婚,我理解就係佢地兩個可能會有意無意暗示吓結婚嘅嘢

加上芯玥自己都話有錢仔唔係真係咁愛嘅話就唔會求婚啦,即係佢都知有錢仔係有幾咁愛佢,但係當佢冇好似對方咁愛對方嗰陣又唔將對方嘅expectation拉返低d,到求完婚先決定要分手,感覺上有d遲囉
Nplm
芯玥有冇用出軌 or 無縫接軌咁去完男主段戀情相信樓主總會交代

晴晴同芯玥果part 唔同個位就係男主既愛既程度
當然晴晴果個階段應該都係比芯玥更愛男主d
但男主好明顯就係一個仲係愛得要生要死 一個可有可無
心態同芯玥想斬欖有咩大分別
只係剛好晴晴都已經冇咁愛男主

有錢男同男主既期望一路都咁高
究竟係芯玥完全冇表態定係兩個都係處於戴玫瑰色眼鏡既狀態
睇唔到or 選擇睇唔到
然後一路比自己覺得係好既野芯玥
同逼佢去牆角冇分別
人與人既相處唔係比幾多就可以收番幾多
所以而家我都想快d可以睇到佢地仲係拍緊拖嗰陣嘅互動係點

而家好似得傾見家長,鬧交同埋少少扭蛋
lm!!!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞