是咁的,玩匿名交友app撞返個ex(完)

455 回覆
251 Like 9 Dislike
講得又幾現實
好似成日發生呢啲事
如果愛可以咁簡單就好喇…
你要記住自己唔係主角就得
有D野唔係咩都要跟你咁行,睇開D
其實對金仔嚟講都係一個救贖
起碼六年前都芯玥嘅誤會冇哂
拎埋個答案 要move on了
放過自己 放過大家
https://youtu.be/pd3eV-SG23E

然後呢
其實我的日子 也還可以呢
除了回憶肆虐 的某些時刻
慶幸還有眼淚 沖淡苦澀

在某處 另一個妳 留下了
在那裏 另一個我 微笑著
另一個我們 還深愛著
代替我們永恒著
如果能這麼想 就夠了

用新的幸福 把遺憾包著
就這麽朝著 未來前進了
有再多的不捨 也要狠心割捨
別回頭看我 親愛的

我知道妳唔會回頭望我一眼
因為妳早早就向前展望

也許未來 你會找到 懂你疼你 更好的人
下段旅程 你一定要 更幸福豐盛

何金耀 加油
曾經好後悔自己因為軟弱而令到最後我地要分手,後悔左好多年之後,你同我都各自認識新嘅人,拍過幾次拖。
但你依然係我心裏面嘅遺憾,無論點搵都搵唔到再好似你咁嘅人。去到後來你話原來呢啲先叫愛,以前嘅根本都唔算,一次過否定以前嘅所有愛,包括我。
真可笑。我一直以為我先係個個破壞我地之間感情嘅人,但原來由一開始就已經注定哂。
你以為你好愛嘅人都好愛你啦,但原來可以唔係㗎喎。
「願如期團聚於 冰島某地方」
(讓前塵沉澱於 福島某地方)
呢個故事真係… 太中
咩叫因為軟弱而分手啊
最慘係個遺憾會留低一世
就算日後再有新戀情 都彌補唔到
「以前你覺得我同你夾,係因為我無同你嘈過交吖嘛。你以為我同你真係夾,你嘅所有要求我都冇問題,係因為我就緊你。」

「唔止係情緒,仲有好多嘢。有樣嘢我收埋喺心一直無講,係我覺得你無人生目標,唔上進,唔知自己想點,渾渾噩噩咁,我接受唔到男朋友係咁。」

投入一段闗係需要雙方恆常去磨合
其他呢到咪即係反映咗女主都冇曾經要求另一半為佢成長 然後就怪人地冇人生目標

女主愛情路上個問題都係源起於自己本身
一路只係幻想自己想要嗰個夢中情人會dom一聲出現喺自己眼前 然後去揾揾揾
但就忽略咗 自己本身其實有力量去改變一個鍾意自己嘅人 將呢個人成長到自己都會鍾意

如果女主幾年前分手嘅時候講清講楚
話唔埋今次重遇 男主已經變咗做一個女主會鍾意嘅人

不過到時男主肯定大把白滑大波後生女埋身
女主就又老又皺皮 煮到埋嚟都唔想食
最後其實兩個都有問題

不過咁樣嘅愛情故先夠真實夠好睇
推下
輕輕一推
係咪完左架
如果識得點去愛
都可以諗對方嘅人生目標係為咗大家嘅未來而努力打工
努力賺錢

現實中唔係個個都可以搵到一份自己鍾意嘅工
Live
反面教材 正
男主一日仲咁脆弱一日都追唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞