郭靖守襄陽守幾廿年點解唔教士兵打降龍十八掌

526 回覆
748 Like 19 Dislike
勁過: 裘千仞 裘千尺 郭靖
差唔多level: 朱子柳
咁唔計5絕,佢地係咪2-3流?

同埋真係算勁既係得丘處機,其餘6個要開陣先勁
唔開陣單挑真係唔掂
咸濕仔mode: 真係嬲唔落呢兩母女
郭芙嘅樣其實好似一直比人低估得好緊要
次次過兒個心點想撚鳩佢,一見到佢個樣即刻心軟mode
膠post黎 你認真?
因為長槍同弓箭攻擊距離長過你雙手
好合理推斷wor,換個scenario,你train一個忍者嘅資源,都係普通士兵嘅幾倍啦

如果咁簡單就train到武林高手可以上戰場當兵,少林寺、全真派呢啲大派點解唔建國?
屌我都諗起佢集野豬仲有冇出黎呃人
當年宋軍三條防線: 兩淮防線、襄陽防線、四川防線
其中四川的釣魚城,有【東方麥加】之稱
郭芙一直係靚女,不過係性格差。
ironman 都冇幫鷹眼整套甲啦
根骨同智力其實無關
斬斷人地隻手,醫緊小龍女先嚟放毒針,害到人苦等十幾年先沉穩

後生做錯事唔係大晒
關於釣魚城有一段傳奇的歷史公元1259年,蒙古大汗蒙哥親率10萬大軍進入川峽四路,欲效西晉滅吳之法,先取長江上游,然後水師順江東下,配合陸路平定江南。然而,他急欲統一中國的腳步卻意外地止於一座扼守在嘉陵江上、面積僅2.5平方公里的釣魚城下。 因身中炮石而傷重不治的蒙哥,臨終前留下「若克此城,當赭城剖赤,而盡誅之。」的遺詔。 蒙哥駕崩之後,為爭奪皇位,各路蒙軍紛紛回到草原。這使得南宋的歷史又延續了20年,也使得蒙古西征的高潮至此終結。這是改變中國歷史和世界歷史的一場具有重大意義之戰,創下了中外戰爭史上罕見的以弱勝強的戰例,釣魚城因此被阿拉伯人譽為「東方麥加城」、「上帝折鞭處」。

原文網址:https://kknews.cc/travel/8b3b2a4.html
因為武攻唔係用黎打仗本書有講過

係用兵法同軍心個d

武攻係for小群戰3,4個打咁樣,真係打仗冇用
呢part 可能都係歸咎黃蓉
楊過細細個就覺得自己係二等島民
心底自卑,對住靚女嘅郭芙就自卑變自大
加埋郭芙身邊果兩隻狗公就更加唔肯低頭
搞到楊過同郭芙成日針鋒相對
如果楊過唔係咁激進,可能一早同郭芙青梅竹馬左,做埋郭家女婿
睇佢行走江湖,隨便幾句就溝左陸無雙,程英,公孫綠萼等妹豬就知咩事
但佢偏偏唔會咁樣對郭芙,代表佢一直都係果種自卑mode, 覺得自己低於郭芙

利申藍色窗簾,勿大屌
郭靖係主角洪七公弟子

裘千仞,五絕輸小小,江湖左道大幫既第一高手,你話呢個階層既人有幾多,計埋無色禪師個堆冇出場既名門正派比盡咪十幾個

裘千尺勁條撚咩

朱子柳係五絕名門

二流都算,三流有啲over
楊過一招彈指神通搞掂蒙哥丫麻

如果楊過肯開班教彈指神通,仲洗鬼郭靖個傻仔教掌咩,不過楊過本身冇諗過要守城所以先要郭靖教降龍十八掌
更正番,楊過最後係扔石頭打中蒙哥後背打死咗

認真,你覺得彈指神通好用過射箭?
我點知彈指神通同射箭邊樣勁d
我剩係知識彈指神通既士兵射箭肯定勁過普通士兵射箭
成個腦都係蒙古兵好似相撲手咁係度推城牆

依呀! 依呀!
排名計
當一流=個位數
二流=十位數
三流=百位數
四流=千位數

馬鈺點都有二流啦
佢自私鬼
笑撚死,做慣gym嘅,舉鐵一定叻過無做gym,鬼唔知咩?

要練到彈指神通可以彈傷人嘅地步,至少要有深厚內功。與其要士兵練內功,不如花時間練射箭,三個月就見效,簡單實際得多啦。
都唔係一朝一夕既
佢不嬲都係眾星捧月
但偏偏就係得唔到楊過既關注

果下忍唔住爆左出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞