郭靖守襄陽守幾廿年點解唔教士兵打降龍十八掌

526 回覆
748 Like 19 Dislike
話就咁話,入門十五年都咁廢真係唔多掂

紫霞都未教,照計岳不群要戰力無理由唔教

其他華山內功都差(應該有掛)
降龍只係不傳外人 (徒弟 幫眾都OK)
打狗先係要傳傳俾幫主繼承人
岳不群擺明係果種諗住教識徒弟冇師父既老屎忽啦
謝煙客都話石破天廚藝係屈機,如果係石破天遇上洪七公應該日日食到洪七公lamlam脷,一早學晒降龍十八掌
應該唔會啦,佢睇透晒令狐沖個格啦

一波都有話教紫霞去殺田伯光

似係令狐沖個格唔啱學內功
咁最後宋朝真係亡咗
唔可以改ending是常識吧
off topic
情況正如十六年前金輪
寫同郭靖伯仲之間
結果實戰柒撚到核爆
風清揚用1晚就教識佢九劍 仲自悟吸星大法 咁都資質差
吸星大法 易筋經
九劍教左十幾日定成個月啦

段譽無忌都自學,不過有講過無忌係叻

我純粹講入左華山十五年都咁廢係差d

相比楊過幾年學晒古墓派啲武功
呢場真係代表作
講到又影分身又無限mp咁
唔係條仆街仔搞搞震
吸星應該唔算內功?

易筋好似要無心練先練到,好似係

事實佢華山入門武功都未練得好
唔係咁點打廿幾年工,死ge 又唔係佢
如果個個都學識左,變晒武林高手,可以打爆蒙古人,咁個故仔仲點寫落去
武俠小說要好睇,要係史實角度切入,但同時切勿太寫實
佢同同輩打邊次打輸

田伯光個啲係江湖中堅,出道十幾年作惡多端,比正道圍殺過幾次都走得甩既高手黎

令狐沖係少俠,出道先幾年,如果冇奇遇,應該係慢慢成長,廿到尾練紫霞功,人到中年武功同岳不群差唔多,可能創幾套醉拳酒劍
楊過入門昨喎,佢功力都未深,而且佢有得同姑姑雙修玉女心經

令狐兄得個鍾意福建佬既小師妹
未學九劍好似淨係打過青城四秀

比返其他小說張翠山勁好多,就算你話佢係張三豐教唔計,宋青山感覺上都勁好多
冇記錯學識係1晚 因為第二招要同田伯光打
楊過學幾年練最高級嘅武功

令狐沖十五年先準備練

扣埋寒玉床沖哥都係爭D

啱啱舉左張翠山宋青書後生過沖哥都好似勁D
吸星大法金庸寫到明 內功大進喎
易筋經果到係咪鳩up

師兄你似偏見多啲喎
教左總訣同破刀,打一晚打唔贏,詐傷再學多一晚先學完,打贏之後再由頭教過
學2晚識1招 風清揚話自己學左3個月 咁算唔算冇資質
吸星主要將人地嘅內功「轉化」成自己內力,後尾直頭會返噬自己,算唔算「練內功」就見仁見智

易筋佢係咁游坦之都係咁練(如果你唔計新版),至於方證只係話有緣人先練到
武當七俠一開場已經名動天下啦,佢地七個聯手有信心硬頂正道魁首少林既三神僧

張翠山已經係正道高手黎,令狐沖仲係新秀少俠

宋青書戰績有邊個?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞