郭靖守襄陽守幾廿年點解唔教士兵打降龍十八掌

526 回覆
748 Like 19 Dislike
你睇楊過點樣KO蒙古兵就知練功好過練兵法
十萬個宋兵一齊左手轉一圈,右手一推,係咪降龍十萬掌
brain cha 就係郭靖,人地想教你,係你唔信佢
郭靖:你有冇學過降龍十八掌?唔想學?quit軍隊lor,我日日係都教你地,你想當兵就留低
學降龍十八掌不如學獨孤九劍

講真金庸14本天書之中, 令狐沖一定最屈
依家美國國防部都係參考令狐沖招破箭式製造愛國者導彈防禦系統
講降龍18掌佢又話有破掌式
講玄鐵劍佢又話有破劍式
講內力佢又話有破氣式
講鷹眼佢又話有破箭式
講ironman佢又話有吸星吸哂佢D能源

講x博士佢又話令狐沖冇招冇式X博士都讀唔到佢心

如果你以為磁力王應該贏既話, SORRY, 你應該重睇一次笑傲江湖
根本冇得贏, 你搵金屬掉令狐沖佢有破箭式
你開槍射佢佢都有破箭式
核彈佢都有破箭式
近戰佢有吸星 , 一掂到你就玩完
仲有你冇以為生化武器可以搞掂佢,佢有易筋徑backup,一轉身咩毒都排哂出黎。

咁你話襯令狐沖沖緊涼冇劍個時偷襲佢就OK, 錯!!!!
令狐沖既外掛易根經練到登峰造極, 應該有模枋掃地憎既身法同氣場等等
古時都係靠佢既氣場保護大家免受台風襲擊
李氐力場都係佢既弱化版

令狐沖係唯一一個可以係20世紀生存既劍客, 神盾局都發明緊時光機, 番去古代搵令狐沖加入avengers
超級撒亞人孫悟空都要行埋一邊

以後講邊個最好打post除左行運超人,叮噹,孫悟空,仲可以加埋令狐沖
已突破盲點
全七係射雕黎計四流人物,仲要係講緊丘處機,孫不二比盡五流
江七果d 真係八流九流左右
你當係江南陳浩南個觀感就fit 哂
秒左
唔係有黃容
佢第2回應該可以大結局

行軍打仗邊同武功,是旦學無鬼用
你練一兩掌就衝出去
飛幾支箭埋嚟就GG咗,學嚟把撚
用啲時間去練騎射好過啦
你估咁易學識咩
圖書館夠有相對論啦
你唔去學識佢?
做科學家好過打工
豐仔,襄嬸同唔知邊個聽到少少已經名震天下
真,但係佢地個個都收收埋埋
練一層都夠做啦
「每練成一層龍象般若功就增一龍一象之力」
到時啲蒙古兵個個徒手推冚城牆,邊洗搞咁多野
一早同班金佬傾掂數啦,套掌法分做盲盒同NFT放左出去比人抽啦
血刀老祖咪咁做,一人一本血刀經
故仔黎啫,你估真係有降龍十八掌
劇本係賤哥哥要死
佢唔死點出倚天屠龍記
行軍打仗,上戰場拎刀同槍,練掌法有鬼用咩,而且人地蒙古軍用騎射之術,你練降龍十八掌咪一樣比人射撚死

武功難學難精,練武要由細開始,成班成年兵士,練下軍陣守勢器具實際得多
呢度得你當真
郭靖本身智商偏低 唔係有佢老婆傍住 應該一早俾偷襲死咗

再加上佢思想守舊 好講規矩
而降龍十八掌又係不外傳嘅武功
所以佢打死都唔會亂咁教人

所以佢最後俾人打死咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞