郭靖守襄陽守幾廿年點解唔教士兵打降龍十八掌

526 回覆
748 Like 19 Dislike
兩個都係慈母多敗兒嘅例子
你講個「唔知邊個」係無色襌師
襄兒、張三豐、無色襌師三個人一齊聽覺遠背書,最後每一個都創立咗一門九陽功,擁有卓越武學成就
太耐無睇唔記得哂,多謝提醒!
丘處機真係好煩 去到神鵰直程九流
Btw 全真教係越練越勁 靠內功多
呢個對住啲排骨仔可能一拳一件
駁唔到
沙通天佢地幾個本身都係左道高手啦,冇記錯王處一中毒係比人陰既,咁唔計五絕,仲有邊個強得過七子啊

你望下天下第一大幫丐幫啲長老,個期有邊個好打既?呢班先係江湖正常水平啊

歐陽克都唔敢話會贏丘處機啦
去到尾楊家槍係唔係失傳?
咪搵金刀駙馬教囉
呢part 真係唔知係周伯通吹奏師兄定點
事實上先天功除左王重陽之外,無人再練到果個level
王重陽57歲死,丘處機79歲死(史實計)
所以好明顯,王重陽本身資質都係sssss 級
佢自己當年都冇入喎
因為降龍十八只係外功掌法
上到戰場你隻手未掂到人都已經比人用刀斬/槍拮死
除非你有內功底識放拳風又或者識輕功避招,唔係嘅話學完其實冇用
你又唔係襄陽人,有咩資格係度說三道四?
王處一好似係當年七子中最勁個幾個
應該咁講
克仔,丘仔,梅妹佢地三位本身都係同level
但梅超風練左少少九陰,所以高一個level
普通高手+少少九陰先= 三流
我認真答你啦
因為降龍十分掌係真係丐幫幫主先會教
洪七公當時已經鋪定路等郭靖入丐幫
古時就算死都好,都唔想失信
頭三好似係丘,王,馬,之後果d 就直頭少踏足江湖
其實都係書姐, 勿認真
如果教洗鬼教十八咩, 只係練吐納練氣練內功, 就玩死對面
吹到好似真係練過咁
王重陽係勁不過都鬥唔過林朝英,想知祖師婆婆個派系
咁郭芙同二武個排又正值十零歲中二病年紀啫

佢地三個去到十八年後,都變沉穩啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞