郭靖守襄陽守幾廿年點解唔教士兵打降龍十八掌

526 回覆
748 Like 19 Dislike
殺禪先係巔峰
因為後面造反個part好唔掂。兩個大反派寧王同商承羽用咗好耐時間鋪排,點知原來係咁癈,作為反派嘅"功績"同魅力仲衰過波術龍王
洪七公唔係讚郭靖 有極高嘅專注力同耐力咩 郭靖童年比較刻苦 但係生活樸素 思想單純 所以可以每日做同一樣野 練同一招 直至完美無瑕 相反黃蓉聰明 了解力高 但因為對所有野都一目了然 反而唔會深究同苦練武功 所以成就唔會高
你望下美帝對比英法中俄

而且泰山同衡山應該仲有幾個師叔或者掌門同輩,玉磯子個啲都唔係弱者

華山同恆山就真係冇啦
諗起機戰入面永遠守唔住既奧布
衡山係得莫大同劉正風咋咩

嵩山仲未計左冷禪招攬個班左道高手,就咁計出過場仲勁過少林武當
口講自己脫俗 但就勁撚要面
郭靖個半月學一掌同令狐沖十幾日學一套 你唔係咁比呀 睇得出你想幫楊過含撚, 但好撚肉酸
睇到後面好後悔開左黎睇 有頭無尾
講到明蕭峰第一又話吹奏楊過

講埋王重陽又睇唔到
最可惜係無食埋郭襄
人地出唔到聲,話唔定係雕妹呢
郭襄終生不嫁,會唔會係因為已經體驗過最好 
五岳劍派係勁就唔洗結盟
只要有一個奸細,就會俾敵軍識埋
打仗學陣法好過啦
學黃藥師啲陣好過啦
加料神雕
我記得以前有人寫過郭襄怒奸張君寶
佢比其他華山弟子明顯高一班。
其他弟子仲係學緊華山劍法,
但令狐沖已經開始涉獵其他門派劍法
咁六大派都圍攻光明頂

如果計書中表現,嵩山玩下手僅次少林武當,峨嵋崆峒個批無咩機會出手

淨係左冷禪去挑戰任我行都少有
眾人皆醉你最醒
主角入面張無忌袁承志令狐沖楊過 呢D資質偏向係好基本上金庸寫到出腸
我從來冇要求你講資質排名, 我只係想知你所謂資質高既定義姐 (姐係點解大家都覺得令狐沖高 你又會話唔係咁高)

仲有你排名如果講主角資質既話 除左天龍三寶 仲阿青石破天係前面笑而不語 幾時輪到楊過入三甲

仲有其實喬峰 王重陽 一出場果陣已經大成, 根本講唔出咩情節描寫佢地資質高 排名又點解唔講埋黃裳獨孤求敗掃地老僧達犘呢堆神仙 有咩意思

PS. 已放工 唔再覆
講咩,學一兩掌就咁易運用,你話搵條女去引班士兵仲易
黃蓉甜故都有霍都/達爾巴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞