郭靖守襄陽守幾廿年點解唔教士兵打降龍十八掌

526 回覆
748 Like 19 Dislike
打落件甲
手都斬斷你
Sorry 記錯
但都係易入手金庸小說
群龍起舞
有咩用?蒙古兵精通騎射之術,你用降龍十八掌衝上去隻抽?根本係送頭
郭靖武功咁勁點解唔直接擒王
小龍女道:「郭夫人千伶百俐,我聽過兒說道,當世只怕無人能及得上她的聰明智慧。郭大俠的資質卻平常得緊。」

周伯通笑道:「甚麼『平常得緊』?簡直蠢笨得緊。你說我是聰明呢還是傻?」

小龍女笑道:「我瞧你年紀雖然不小,仍是傻里不幾,說話行事,有點兒瘋瘋癲癲。」

周伯通拍手道:「是啊,你這話一點兒也不錯。這左右互搏之術是我想出來的,後來我教了郭靖兄弟,他只用幾天功夫便學會了。但他轉教他的婆娘,你別瞧黃蓉這女孩兒玲瓏剔透,一顆心兒上生了十七八個竅,可是這們功夫她便始終學不會。我還道郭靖傻小子教得不對,後來老頑童親自教她,那知道她第一課『左手畫方,右手畫圓』便畫來畫去不像。所以啊,有的人一學便會,有的人一輩子學不了。好像越是聰明,越是不成。」

小龍女道:」難道蠢人學功夫,反而會勝過聰明人?我可不信。周伯通笑嘻嘻的道:」我瞧你品貌才智,和那小黃蓉不相上下,武功也跟她差不遠。你既不信,那你便用左手食指在地下畫個方塊,右手食指同時畫個圓圈。小龍女依言伸出兩根食指在地下划畫,但畫出來的方塊有點像圓圈,圓圈卻又有點像方塊。

周伯通哈哈大笑,道:「是麼?你這一下便辦不到。」
重睇啦
降龍唔傳外人㗎
我唔識相對論唔洗死,佢地襄陽守唔到會死
更何況郭靖有少少內功底,學招亢龍有悔幾個鐘就學識
洗鬼
係咁好打潛入去殺撚咗個將軍皇帝就退兵啦
啲大俠現實係小朋友齊打交level
咁樣咪無張無忌呢個故事出現
打仗講teamwork㗎嘛
郭靖自己最尾都戰死沙場啦
啲卒仔學得一招半式 試都未試就俾人捅死咗啦
集體屌黃蓉
喬峰時代有學地堂刀法
步兵都打到騎兵
俠客行係我第一套睇但亦都覺得呢套最唔好睇
教佢地一齊射箭圍毆人仲有用過班武林高手
班蒙古兵咁勁可能真係有練一層先打到去歐洲
d 醫生又何嘗唔想教識醫院入面d 清潔阿姐睇病啊, 你估呢個世界真係久病成醫咩, high school level 既bio / chem , 有幾多人5**啊
呢度係學術台
要玩膠請去創意台
國難當前
兵仔練兵法易過武功好多

個啲全真七子要陣法就係知佢哋唔夠醒先要陣法
乞衣先學得
依班大食懶黎
郭靖:邊個想學降龍十八掌?我可以教

士兵:我!我!

郭靖:但要先加入丐幫!

士兵:加入丐幫?那我每月幾百兩薪水點算?

郭靖:丐幫中人不能貪圖富貴!

士兵:我仲有妻兒要養,不了不了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞