長沙灣美居中心靚裝 vs 沙田中心要裝修

543 回覆
23 Like 204 Dislike
上邊有巴打講得啱 長沙灣有裝修都平成球 你覺得有冇咁著數先
我當年買長沙灣私樓係歷史高位,有多人話貴,污糟同雜,我自己住落好舒服,買餸出街食都平,街坊雖然窮啲,但人情味好好。當然,兩人同四人家庭考慮唔同,不可一概而論

最後我發覺好多人分唔到深水埗同長沙灣,以為一樣
生唔生小朋友, 幫到你手湊小朋友ge 4大長老住邊
所以米差成球仲要送埋裝修比你你先會考慮Lo

有錢一定買好d

唔駛講咩投資物物77

將心比己, 你覺得邊到好住, 邊到係一個理想既家, 自然有一大堆人都係一樣諗法, 果到就值錢有人埋單
係幾分鐘呀,但咁真係唔係快過呀嘛,比多十分鐘住大埔仲好tim再講,長沙灣美孚就到荃灣十分鐘左右

我認同環境係好好多,但方便真係長沙灣完勝,的士call 車去邊都平靚正
講緊紅van 既危險,追下故,不過真係未座過。通常銅鑼灣玩完返深水埗都係的士多,唔會好貴,同等距離,返沙田就貴得多,行金山又搖行獅子山又要比多d
金禧未做大維修 個價又偏高 感覺好似唔抵

你budget 又未買到希爾頓412呎有啲半天吊
格離區區都近,生活圈區區都正

但偏偏自己住屋既樓下係最差
後生要平要方便一定係長沙灣,
有小朋友要環境舒捨一定係沙田
美居 幾好
靚裝其實ok, 最近外牆大維修完外面望落冇咁殘

但主要係長沙圍周圍環境真係唔掂,基本上冇公園附近多公屋同低下階層,整體市容遠遠及唔上沙田

同沙田比休憩設施真係差好遠,最近應該要去到南昌公園。 有小朋友嘅話要慎重考慮

另外附近冇大型商場,雖然出旺角尖沙咀好快

除非你附近返工,唔係嘅話應該沙田好住啲

ps: 深水埗返工,租緊大四喜
沙田啦,美居樓下夜晚好雜好多啲舊式臭飛,扮陳浩男嗰款,附近又污糟,多食肆,搞不能掂
長沙灣去荃灣同金鐘 你就用MTR, 去觀塘 就計小巴
但沙田去荃灣你話巴士會塞車, 咁點解"去觀塘坐小巴都係十幾分鐘" 你講到好似好正咁, 去觀塘塞車機會大D定去荃灣塞車機會大D?
防疫撚真係咩都驚,南昌街荔枝角道禁近佢地地攤,真係會嘈d,就算人唔嘈車都嘈啦。
沙田唔使十分鐘到九龍塘你又唔講

同埋睇樓主個生活圈娘家北區返工返尖沙咀 沙田相對係一個比較好嘅選擇

當然長沙灣係市區 的士係平啲
住緊長沙灣,我暫時未見過有老鼠
真心衣食住都方便
美居叫價高,睇第2到啦~
睇後幾條街,近四小龍附近有d都ok
有錢就買四小龍~
點啊,洗唔洗帶個清新機出街
點知大廈戶口有無盈餘?
2邊都住過
交通肯定係長沙灣好
沙田出市區一定要過隧道,返放工時間實要塞下
你話你一世唔搭車就無問題
青山道同長沙灣道基本上去到全香港既車

環境就沙田會好d
Shopping 都係沙田齊d
不過沙田消費係貴過長沙灣

差不多樓齡同尺數,長沙灣係貴d
價錢話左俾你知
四小龍level up 左2個grade wo
東鐵返工時間又咪迫到hi
因為佢哋會覺得小巴識飛 避到塞車

但事實上就算真係飛的 沙田同長沙灣嘅差距都係5-10分鐘
巴打,唔好為嗌交而嗌,正常人去九龍塘做乜鳩呀開房?我又唔係轉車長沙灣去九龍塘都係十分鐘咋屌
大圍係好好,不過拉到貴
美居 地段靚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞