長沙灣美居中心靚裝 vs 沙田中心要裝修

543 回覆
23 Like 204 Dislike
美居,岩岩做完大維修
搭車去新城市

不過成日都新城市唔悶咩
長沙灣交通真係方便過沙田
去荃灣又快,過海又快,過觀塘又有小巴直到
我覺得長沙灣好處係多小巴巴士去各區

不過要去跑步做運動又沙田環境好好多
不如加少少買山頂啦
agree,長沙灣好係佢巴士四通八達同係條紅色線上,繁忙時間幾乎1分鐘一班,其他綫做唔到,本身長沙灣唐樓多,就民生街鋪多,亦都有保安道街市,我覺得OK
沙中啦, 落地鐵唔係淋雨已經爭好遠

不過爭成球咁多, 長沙灣仲要有裝修
長沙灣比較好,乜都有又方便
長沙灣方便好多
ching 邊度返工?
長沙灣始終都係市區
唔覺得沙田去荃灣過海觀塘會輸長沙灣 最多都係差15分鐘內 但沙田周圍環境宜居好多 睇佢鍾意大商場乜都有定行細舖揾平靚正
同意,如果唔係鍾意跑步踩車,一定係美居
仲有到時自由行開返 根本唔會想行新城市
就算依家未開都勁多人 仲未講九卡車有幾迫
長沙灣去荃灣尖沙咀行仲好

另外平民野食我覺得長沙灣勝 食嘢平啲
長沙灣完勝,仲要唔洗裝修要唸d咩
沙田貴小小都抵,環境舒服好多
幾個商場連埋一齊,仲有個大公園
長沙灣係方便
但行出行入都係車路好辛苦
Tst
美居個位唔雜同唔多人
沙田就人太多,但成交會旺d ,將來轉手都易
不過平成球轉手都唔難
自己在地再感受下
咁長沙灣著數
遲到搭的士唔怕塞窩打老道

不過美居爭啲
美居中心就傳統住宅區 沙田中心就綜合發展區

睇下巴打本身有冇諗住生小朋友同埋出入圈子係邊度先

坦白講 兩個交通都好方便 基本上兩邊無論過海 去荃灣 去觀塘 都可以半個鐘內到

食方面就應該長沙灣多啲種類 有多啲小店 畢竟沙田以商場連鎖店為主 但買嘢就可能沙田齊全啲

最後睇埋周邊環境 美居中心始終都係舊區 無沙田咁企理

當然啦 買樓都要睇吓層樓本身值唔值 貼唔貼估價同埋自己有冇budget做裝修 不過有裝都平成球 巴打都要睇清楚層樓有冇古怪野 或者叫agent搵多幾間睇啦 高中低層都可以差好遠
沙田買餸都貴過人 70-80蚊食屎咁食
沙田行青沙都可以避到窩打老道

時間上未必差好多 但要睇實際情況
買你老母咩買買買
長沙灣環境好差喎
你忍受到咪得囉
依個真 沙田街市又貴又廢
以前D地產狗SELL到冇野好SELL,話美居風水好
點知一行入去,周身唔聚財.中間係水池都唔知做乜鳩,入面幾間鋪仔仲梅過梅菜.
個停車場好似仲被評為S級地獄停車場.
美居中心斜對面就係垃圾站

巴打有冇睇其他呀 上多少少 順寧道美寧中心之類果啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞