長沙灣美居中心靚裝 vs 沙田中心要裝修

543 回覆
23 Like 204 Dislike
長沙灣City Hub
沙田除咗新城市唔會考慮
我都同意 我覺得樓主個budget 買美居中心唔抵姐

沙田本身有IKEA 一田相對地又唔使一定要出donki aeon (當然有就最好啦)
長沙灣,唔洗諗,方便N倍
可能係美居中心業主
九龍塘同深水埗都好近,舊時行路返學九龍塘
人地講緊長沙灣多野食
唔係去果頭去深水埗?
的確沙田同長沙灣係好唔同區嚟
特別住開北區,住長沙灣會好唔習慣
沙田相對易接受d

生活配套淨係條河都著數
再加上圖書館,大會堂,贏哂
事實個一區升緊,美居都一定會升多少少,始終舊樓上會各方面一定無新樓十年樓廿年樓禁好。
如果計超市, AEON最好, 一田比較貴
IKEA你都唔會成日行
沙田中心執左間好運百佳就冇supermarket, 要去到偉華, DKLM
所以買野基本上都係HKTVMALL了
九龍塘我講嘅

我就係唔明點解提長沙灣近荃灣又唔提沙田近九龍塘先講姐
沙中舊
執撚到仆晒街
唔知好運會唔會開返超市 偉華果間除咗章魚小丸子之外其他都係垃圾嚟
一世打飛機無女 返工返到隻狗咁 就揀csw
長沙灣多野食果頭基本上己經係接住深水埗果頭

如果覺得唔係,我反而想師兄賜教美居樓下方元二百米有咩好食
問業主囉,佢無就叫佢去問管理處囉,一般都會期期貼係大堂
長住既話
要考慮開番自由行對居住環境既影響
你睇返上面啦呢啲地方都唔係我提嫁

都係個句,住市區同住新市鎮根本唔一樣,要方區一定係長沙灣,下面乜都有,食住行乜都齊,去大商場都係十分鐘。你要住得舒適,鍾意行下河,多公共空間咪沙田囉。

呢兩個區唔係apple to apple,你要乜自然會揀到。唔係講緊你要一樣嘢兩個區都比到你,依家係兩個區比緊唔同嘢你

利申:自住拍拖揀長沙灣,有小朋友會揀沙田
長沙灣校網唔差
買餸買日用品唔夠長沙灣多
住長沙灣30年 只係美居不了 太多選擇
二人世界 住邊都得
生BB最緊要近四大長老
事實係城門河兩邊設計舊 星六日多人到仆街
而成撚日都見有跑步撚跑城門河邊仆街 根本日久失修得好嚴重
2億咪2億
冇錢就住劏房 公屋啦
Tst 長沙灣返工唔迫,係收工會有少少迫因為荃灣線。尖東係紅磡轉返沙田都唔見得有位座,依家開通左中環未座過唔知咩情況
識食都係去美居食麻辣川
就係東沙島街已經有好幾間啦
泰國野,粥底火鍋雞煲,茶餐廳咩都有啦
你講集中一定係福榮街嫁
但講真我都唔會過果頭食啦
人又多,坐得又唔舒服
比人帶咗風向

Btw同意你咁講 但依家我住緊沙田
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞