長沙灣美居中心靚裝 vs 沙田中心要裝修

543 回覆
23 Like 204 Dislike
推長沙灣定推美居先

我估無咩人會推美居
只係二選一就可能會有人揀美居嘅

但比我二選一,兩個都唔揀
你實唔危險啦 話哂自己地頭 你唔食豬定唔食牛?
咪屈啦,我咩都食架,長沙灣環境絕對好過深水埗,街市以外都乾淨既,只係近幾年好多新公屋同居屋落成,多左新香港人同南亞家庭。但都唔係話超多,個區最多都仲係廢老
屌奶星 信條柒頭真係含撚都無味
而家買幢樓係自住
當然要方便安全
咩pricein 將來發展就將來既事啦

呢一刻你唔係住四小龍阿
你住美居渣 樓下大撚把車房 廢老 白卡

沙田係貴一級 但一定物有所值
講撚到美居咁撚出色 就唔會咁撚平啦
咩未來發展好吸引 咁咪泥鬼地盤不斷有囉

我唔反對未來發展呢個概念
但一定不是我地五,六百萬自住樓既玩法
長沙灣就一定唔揀美居啦,長住就揀近荔枝角嗰幾條街,真正係旺中帶靜。
長沙灣區嘅特點係,差一條街就差好遠,住市區就係求方便,但方便之中有幾條街會相對好住,依個就你自己落區行下感受下再發掘。
咁都問得出
咁你係邊一類咁想拉人落火坑
我都想做本區廢老,不過都就後走佬
就黎走佬
岩啦 走佬前做打手 等你橦長沙灣豪宅賣個好價錢再走
利申無樓係長沙灣,不過住左係深水埗禁多年,有感情做下打手。而且真係好多好處,買電腦都唔洗call車走
笑撚死 條友一係就係啲南亞狗 一係就同啲蝻有親
住深水埗話啲蝻唔搞事 屌你老母 佩服
都係 深水埗雖然係全港最垃圾既地方 不過都安全過你鄉下 唔會一落街見到汽車炸彈
又屈,我由小學就由深水埗玩到石硤尾,去天悅打遊戲王,N64 ps1 ,自己行黃金,都無話有咩危險,中學落網吧都係無咩壞人,等於上年成日話深水埗好多武肺,我兩日去一次北河街買餸都無中過武廢,我都想囉下天然抗體。 而且南亞係出波沒係北河街至太子個邊多,欽州街以西個邊完全無叉叉商店野食,大部份舊樓都係本地人住返多,所以就算你怕南亞,東京街個頭係無咩問題。
連登大部分人都唔係住市區
佢地對住市區印象就好似大陸人睇完古惑仔
以為灣仔成日有人周街劈友咁
唔駛咁認真
信你條撚樣9up咪一樣死囉
明明兩邊成交呎價一9樣
沙田邊忽貴一級呀
講到沙田中心咁高貴就唔會咁平啦
咩國家野食都有喎師兄
泰國日本越南韓國台灣
飲茶茶餐廳漢堡包燒肉米線燒味
全部小店唔係大集團
美居買樓果陣睇過幾間,佢周圍同佢下面商場感覺都幾污糟,你仲要係低層如果內園景真係會唔想開窗
不過沙中又唔係新過人又貴咁多,美居應該夾左大維修錢,不過九龍市區呢幾年升值能力都不及新界
兩邊都唔吸引,但點都冇第三個choice 既話我會㨂美居平d , 仲慳埋裝修費
順寧果頭太遠喇
交通冇咁方便,途經街市又污糟
果區單支只考慮2x 年樓齡果堆乜乜閣,其他都太舊,睇過就算有lift 既洋樓都好似唐樓咁既質素
果區起新樓帶動升值呢個point 已經係3,4年前開始講,我諗呢個概念幾年前已經price in,呢幾年佢附近d 新樓都陸續落成,但事實上升幅(基本上係冇乜)係比新界區落後
點樣唔駛供樓
如果樓主可以full pay
我諗佢唔會㨂呢兩個地方買
係既所有新樓都係吸引,樓主要3百幾尺有機會要700上下
要供就大把選擇,點解要簡兩舊屎食一舊
青衣去tst 同北區都唔算近(咁當然近過本身樓主北區出tst)
佢行去mtr 10mins 再等5mins mtr (求其拉個平均值,唔好彩係等10mins), 呢度已經冇左15mins
棄mtr 搭279x 去北區如果佢唔係住上水又係冇優勢

既然係得北區搬出黎都係想住近市區,何必㨂個兩頭唔到岸既地區

btw 青衣行海邊番屋企感覺係幾寫意
不過特別夏天吹完海風行完痴立立
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞