長沙灣美居中心靚裝 vs 沙田中心要裝修

543 回覆
23 Like 204 Dislike
你嗰小小可以買12間美居中心
呢個budget你會有咩推介,想了解下
講多少少長沙灣
成日都好塞車,如果搭黨鐵就問題唔大
附近真係幾多野食,米線都起碼5間

係無乜大商場囉,要去其他區

去荃灣西DONKI搭巴宜極快到 15分鐘

利申:住左30年既 舊長沙灣人
補充少少:近荔枝角果邊環境會更好
去地產睇下d移民盤,好多都係家庭兩房盤,尺數可能大d400幾尺700萬上落 即萬六七蚊尺左右,講價殺佢十至三十萬
美居個邊唔算雜同人流少過深水埗個邊好多
交通方便食野多選擇但預難升難放租

我覺得睇樓豬長遠想唔想再換樓,長遠想甩或者放租做雙租就揀沙田

睇你都想自住一排
上面講個堆半新樓/樓花就唔好考慮
實際住細太多除非過SSD會大爆升
去donki 不如直接去尖咀仲快
要大商場長沙灣可以去旺角尖沙咀又一城
都係幾個站到
拎沙中同美居比都唔公平
同喜盈 喜遇 喜雅比較公平d
喜字頭果堆好似6尾7字頭
應該得尚x果堆6頭
應該2萬頭一尺
拎大四喜同沙中比先唔公平喎
大四喜十年樓齡, 又新又有會所
兩房價錢入場貴沙中幾球

用美居比岩架啦
都係三十幾年舊樓, 開積細
樓下有商鋪餐廳
喜字頭果堆好似6尾7字頭? 一房?

中原地產西九龍長沙灣喜盈分行高級分行經理吳家俊表示,分行最新促成一宗長沙灣喜韻成交,單位為1座中層B室,實用面積506平方呎,採兩房間隔,單位座向西南,外望開揚市景,最新以863.8萬元成交,折合實用呎價17,071元。
塔棚出事
連登大部份都係雙飛單飛新市鎮公屋出世,見到油尖旺區深水埗區係十惡不赦,佢哋對香港嘅認識起點係自己居住嘅新市鎮,上一代都完全對香港冇認識,所以可以慳返啖氣
飛天蠄蟧真係唔驚跌撚死
長沙灣啦梗係
最憎蕉林

除左油尖旺區深水埗,仲有觀塘
話接受唔到市區環境,寧願日日來回搭2粒鐘車住新市鎮
又係窗口勾野
間唔時都有
以前不嬲都講大維修平時一定要關緊門窗
樓上班深水埗雞蟲就spin到成個area都係賊
大家唔好嘈啦, 樓主買沙田啦, 超方便既交通同埋
好好 enjoy 同新香港人 + 自由行一齊係餐廳排長龍食野

千其唔好過去長沙灣阿深水埗阿個 d 窮地方
青衣翠怡花園

半個鐘出到中環
衣 :長沙灣無野行,沙田屌打
食 :沙田餐廳間間都貴,長沙灣多野食但環境污糟邋遢,睇你點睇
住:睇你想俾多半球住舒舒服服定攬住果半球
行:沙田屌打

結論:睇你concern錢定乾淨舒服
沙田中心出港島宜家方便左唔少
從你呢個圈 我幾相信你唔係呢區人

自己係長沙灣住三十幾年

返幾年工自己買返長沙灣 三百幾尺廿年樓
我估我應該可以岀下聲既

真正既深水埗多劏房唐樓既一定唔係呢度圈既地方

之後用貧民窟呢d 字眼 我真係唔知你住邊度咁高尚 可以咁去睇人

説話就唔好講得咁盡好d既

回應返主題 買樓唔應該睇裝修 裝修再靚都唔夠自己重新整過好

買樓係睇d 你改變唔到既野 之前好多人俾咗意見唔補充了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞