長沙灣美居中心靚裝 vs 沙田中心要裝修

543 回覆
23 Like 204 Dislike
美居每個星期夜晚都會聞到油站果到傳出黎汽油味。
所以要住長沙灣道以北,已經好好多,欽州街同東京街個一帶算好好多都係本地人多,條街無咪先樂年花園個d aa 狗都話正,舊積高實用
世一差
我諗唔到香港有邊區閪過深水埗
同一個budget下,細/舊/遠,總有取捨。
但你兩個option差成球喎。
長沙灣淨係贏個交通方便,但地鐵唔算近,係巴士站近啲,
沙田贏校網,宜家交通都方便,買餸買日用品已經有沙田街市,不過最近執咗百佳,要到瀝源間惠康,環境又好過美居,冇美居咁雜,衞生方面都過美居
世一貧民區,即係去旅行要避開個d區,可以的話成鐵都唔好經個果站
巴打,有冇睇過MTR APP,長沙灣去荃灣同金鐘都係16分鐘,去觀塘坐小巴都係十幾分鐘沙田去金鐘已經要二十,去荃灣坐巴士一塞就仲耐,巴打係咪憑感覺
不過,都係個句,睇下沙田邊到同長沙灣邊到啦 單純站上面嚟講,沙田環境當然好好多,但交通一定係長沙灣方便
加少少買私人飛機啦
大家都講講到長沙灣區好恐怖咁
因為兩區都唔係住開
所以想上嚟問吓大家意見!
自己一開頭都覺得沙田好正
但重點係長沙灣差成球加有裝修所以先想問下大家意見
D女都唔撚驚去飲啡打卡,你就怕左d南亞點溝女。

日日行南昌街邊度有人搞事,見佢地比衛生幫,同d狗搞就有。

Iron man nice 過好多連登仔,佢企係度無搞過路人,除左汁垃圾,無去偷無去搶。

如果要追求城市潔癖既深水埗係好唔好既,但多元共融其實好好,唔同人種都搵到自己生存空間,始終個區都舊一定多老野係街行行企企,公園真係完全唔夠,如果屋企有老人家小朋友沙田係爽,不過深水埗有286X去大圍都好快,青山道又有8字頭入沙田都係半粒鐘,我單車都係近近地石硤尾上鐵好快去到大圍。
美居啦 交通方便 附近又多野食 沙田不了
街跑就識邊d路無禁多人,跑追深水埗再講,好多人跑
4小龍冇得輸
車手
你座過屯門出旺角個部,就知依部碎料,唔危險
買唔起
沙田

先係人住

日後放租/賣 都秒
唔買樓又畀人屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞