長沙灣美居中心靚裝 vs 沙田中心要裝修

543 回覆
23 Like 204 Dislike
我的確無住依區好多年, 但我十年前都嚮依區番緊工, 住咩人心裏有數

反而你又有無認真行入去除左你住緊果棟野既其他大廈入面?
都唔怕講埋, 我公司已前就租d唐樓做倉既, 所以以前日日都行上行落
果區d唐樓

D樓梯口有針筒一d都唔出奇

一樓一就唔駛講喇, 睇住條光管都見到

元洲村就你入去聽下普通話多定廣東話多, 拍得住天水圍
我諗你同我講你係做社工要家訪 咁我應該無你咁熟

我由細做街童做到大 邊頭有咩人 d樓係點我諗我都有個認知 之後長沙灣睇舊樓都睇咗廿幾間

我驚訝既係你圈得岀咁大範圍 有d嘩眾取寵 仲要有d位你係無圈 但就臭晒朵既 通洲街 海壇街果d
禁你都係覺得我點解圈個倒數第二 點解唔圈個倒數第一姐
大範圍? 長沙灣站行去深水埗站十五分鐘駛唔駛?

行多幾條街都係痴漢出沒
ok 咁我肯定你張圖唔使認真睇

美孚荔枝角長沙灣深水埗太子 每個站都係行15分鐘內 你講果d廢老唔會咁行

前面有人話呢頭麻煩既地方係隔兩條街個環境同市容已經唔同

如果你只係話深水埗站果五分鐘路程範圍我都明既
你買個地區生活配套點會只係想買兩條街, 當然越大越好

好似你住青旅荃灣,落街就係海濱公園, 淨係海濱長廊都可以行十分鐘

做人唔通下下收工番屋企咩
俾得起6球移民啦on 9
點只
單係長沙灣都分幾個area ,啲人又唔講清楚邊度
深水埗其實真係好安全
班老人家有乜殺傷力
班南亞人無乜所謂 都係互相尊重姐
班道友就自己圍爐
班瞓街都已經匿哂去公園 仲想趕盡殺絕咩

AA關心安全 不如關心下
南昌公園 同 通州街公園 中間嘅惡臭
行一次應該冇人再買通州街醫局街
問心你有幾多時會係屋企附近行?
熱到hihi早啲返屋企開冷氣啦除左食野同買野之外
假設樓主係個普通打工仔
唔通日日走去新城市d貴價餐廳同名店買野?
睇唔到兩邊既配套對佢日常生活有咩大分別
你講既我子除左利名店真係做晒

無野做果陣海濱公園跑步, 或者踩下單車

Weekend 夜晚約fd海邊吹水飲酒

冬天仲會買長龍店外賣海邊食

食飯底線係大家樂同老麥, 普通茶記一律out

但沙田名店應該得平台果層算係, 其他只可以算係連鎖店

利申: 普通打工仔一名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞