長沙灣美居中心靚裝 vs 沙田中心要裝修

543 回覆
23 Like 204 Dislike
叫人買美居傻撚咗
樓殘 個區仲殘
點都揀沙田
會揀長沙灣 方便又多野食
生活圈係邊先
齋up無得比

同樣如果返工係過海 中環同金鐘都唔同
加上原生家庭係邊區 好影響選擇
俾得起6球買新樓啦on9
喺兒登問深水埗區實話唔好 ,兒登仔覺得喺其他區瞓天橋底都好過
美居 美寧啲屋苑式就算啦 大門都係開喺街邊 純粹維修時多啲伙數同你夾錢咁解

單幢就唔太建議 除非睇到幢大廈管理得企理 大廈戶口有盈餘先好諗

印象中美寧樓下唔係街市喎 街市好似近李鄭屋邨果邊 同埋米奇問題美居一樣有

Btw我之前都係依兩區二選一
我自己住深水埗都唔簡美居,買單棟樓一定新D靚D,如果唔生小朋友唔移民,你一炮過買東京街恆大仲有節扣,5百幾萬,買喜字頭,AV字頭都好新,深水埗狗屋個頭都多樓,係行遠小小,南昌街重建仲要等下,除非你唔介意去到通洲街個邊,不過去到個邊就睇港灣豪庭,近海個堆,不過500萬好似買唔到好大。
成個長沙灣周圍都係老鼠
住唐樓嘅屌 私樓又屌
連啲食肆都屌 隔咗成年都冇人做嘢
算狗數啦,九龍人過左大圍都覺得遠過東九好多
人地新樓直情係垃圾站上蓋
美寧下面係食同埋D補習社,同埋死舖,對面過東京街開始先係街市。多人放狗怕地雷好過
多數九龍港島區
6球買咩新樓2房呀on9
住就唔知,美居啲餐廳,夜晚老就鼠未過十一已經出嚟走
想近鐵叫低買sillyhill onL9
美居好恐怖下,係得方便兩個字
我老婆大西北人出九龍住好唔習慣,覺得路細人好多,人貼人好唔舒服,大西北闊到馬路一樣一人條線,人距離大好多。
深水埗的確係貧民區 呢個係事實
深水埗 = 美國布萊克林
楠亞=黑人
咩叫多數
你娘家係咩區
返工咩區

你唔講點答你
我會攔沙田
沙田成個環境咁撚舒服 放假留係屋企望下境落街行下踩下單車跑下步 都係一種享受
屌那星長沙灣又臭又污糟廢氣又多
成個環境都唔撚係人住
美寧仲恐怖,間隔又逼,情願美居對面鴻裕
頭先答左返工tst
娘家係北區
就係因為住左好多年北區頂唔順交通
所以想搬出啲
沙田市中心600萬應該得300幾尺 要諗下夠唔夠住
地理位置係方便 配套都好 但要考慮通關後支那人極多
利申沙田打手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞