長沙灣美居中心靚裝 vs 沙田中心要裝修

543 回覆
23 Like 204 Dislike
沙田呀 唔係大埔呀
你果到叫深水埗阿?
深水埗最好 第時美居中心實會升到匯璽價 沙田依啲新界牛屎地方無得比
美居邊洗500中
有d 盤都穿左500, 有裝修都唔洗咁貴啦,未計你傾下價
大維修完大哂咩,40年樓,重500樓上咩
咁先公平, 人地比幾球野, 唔好老點人
我以前住荃灣,有親戚住長沙灣同沙田,48x 同49x 係日日坐,,講真,唔係唔方便,但象山個到6 7 點冇十分鐘你都唔洗落到去千色啦我234x, 30x, 238x, 已經去到荃灣廣場啦
有d人對深水埗既印象就只有北河街街市個頭
差三條街
真係,果邊真係送都唔要啦
人哋秒秒鐘幾廿萬上落 一分鐘都好緊要架
加多少少買喜雅
美居附近啲街真係污糟,同埋有好多食肆,老鼠曱甴一定會有
沙田中心就乾淨啲,雖然附近都有街市,但係隔咗個商場同埋平台,應該就唔會有老鼠嘅

交通就差唔多啦,沙田靠東鐵同區內巴士可以周圍去,長沙灣紅線都好方便,但巴士長期塞車

但老實講,沙田中心啲樓都麻麻地
哩個真
我幾個月前仲住緊美居付近啲唐樓
好多時夜晩經過油站美居中心垃圾房個位都會見到有老鼠走黎走去(垃圾車入去嗰個位)
仲好撚大隻
差3條街都已經差好遠

睇過幾個盤好似淨係居屋盤有見到真係貼咗出嚟
仲有最重要一點, 樓主明明係care 北區 同尖沙咀
唔知點解要拎荃灣同觀塘黎講
其實都唔係想爭論d咩

長沙灣有小巴AN1,巴士,地鐵都去到荃灣
我最初話荃灣都係因為荃灣係大區,有IKEA有Donki有Aeon有戲院等等
過海,或者去金鐘都差不多,但行出長沙灣道就港島好多地方都去到

就算返北區,有大埔上水小巴
270B又去晒上水粉嶺
當然無沙田咁快

考慮埋樓主返TST
咁睇下係尖東定西啦
東咪沙田囉,西咪長沙灣囉

唯獨美居就算吧啦
長沙灣大把中價揀
你講多野食唔行去深水埗果面唔通行去元洲商場? 定天悅有隱世美食?
美居計深水埗,過左東京街先算長沙灣
公園都多,因為公屋都多,不過要見海就真係無
我又唔明 點解要拎去荃灣嚟比 樓主個生活圈無提荃灣喎如果咁著緊方便而唔使理居住環境 點解唔買返油尖旺
本身未知北區 同尖沙咀,所以講荃灣同觀塘呢d返工/大區黎講
sor lor
其實唔好計觀塘,陸路入好難?出黎仲塞,除非樓住過觀塘老母返工就要計
我都好想知,我話長沙灣去邊都方便,個沙田撚就話荃灣同觀塘,又講下九龍塘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞