Samsung Galaxy 討論區 (200) S Ultra已死 白卡已死

1001 回覆
9 Like 7 Dislike
我頂,邊度有4800全新
21fe?
256又降番價去$479x
可能老豆節就到
我應該等唔切22fe/23想出了
21+ 4800電 21fe 4500電
想問邊道有s22ultra MON 貼賣?
尖咀samsung 冇貨, 豐澤, 衛訊話冇賣
想問下邊道可以買到架? 行咗over 20間電器舖都冇話
諗住出S22ultra . 邊道有mon 貼就邊道買
z flip4 外mon係咪加大咗

幾時有GW5
宜家邊到出s22u最平
fold 4 又短少少 重有兩個月消息等唔切曝光

Fb ads本身個app裡面內置入啲post度,無得block的
睇落幾好
外mon 冇咁長窄
今日借同事部fold 3撚下發覺外mon 縮放有D怪
fold 4應該用落好D
感覺好少少唔會好太多,始終呢個用黎做主力太窄好難用
個使用邏輯係外mon單手用,雙手就用內mon
4400 25w.......
黐原廠嗰張軟貼,感覺良好。之前黐過imos軟貼,鏡頭無開孔比原廠觀感好,但黐力比原廠低,好容易揭起+比原廠貴。
Fyi imos~$150一張
原廠$120有兩張
大家會唔會打算等Z flip 4就用手頭嘅S系列trade in買?
其實我諗住唔黐mon貼
個feel 好似爽D 但係又驚好易跌爛
我發現Samsung Mon如果唔貼,用一排就會發現個mon有啲位會好似甩咗個疏油層咁,手指掃過完明顯有啲位會特別殘留油脂。(一排講緊係一個月only)
前後用過Note 20 U同S21U都係咁,宜家S22+唔敢再裸機
用緊22U唔諗住換
fold 都無變過。 flip 4由15w升上25w
所有品牌都係咁,疏油層唔會永久有效
有裸機用過LG,Asus同pixel,但都無Samsung咁快甩同咁明顯一撻野
全程25w可以好快
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞