Samsung Galaxy 討論區 (200) S Ultra已死 白卡已死

1001 回覆
9 Like 7 Dislike
無錯,和你一樣,D歌,D相, D片等+埋2百幾gb。都唔明無啦啦cut乜鬼SD card.
slay 我都唔知係咩tim
希望下次upgrade firmware可以好d
買個USB-C OTG 頭 + 讀卡器算鳩數啦, cut SD卡就係為咗推512/1TB銷量, 加上Class U3 / V90 SD卡已經追唔上UFS3.1速度, SD卡自然fade out

之於backup, s22u USB-C port係3.2 Gen 1 = 10Gbps = 1250 mb/s, 用USB-C手指或者讀卡器
新加入, 想問S21FE 個鏡頭 比起 S22 差d咩 (從影既相來講)
自拍鏡最大分別
如果只係想熄左個icon display就可去用 , 安 good lock , quick star, visibility of indicator icons 熄左佢
你有無試過用 shortcut maker , 我剛剛試左 add activites, under settings > extra dim, 係work
我係S22U
S10上完4.1個鍵盤轉輸入法粒制搬左去左邊
有冇得改番去右邊
入面有得較
8月係唔係會出fold 4?

原本想出s22U, 但見人話啲電賭水,諗住等到8月再睇定啲。
8gen1 plus

fold 4電無變化 外芒由拉長變闊身

flip 4 3300加到3700mah (3595mah)
一般管理-->三星鍵盤設定-->版圖配置-->按鍵與符號版面-->替代
4.1有無伏
yes
但fold 咁大塊mon配咁細舊電,續航唔會好得去邊
原來替代咁解
感謝
一代fold 都比人倒水電,s22u 都驚倒水就唔使諗
好順 冇伏

22U,13號下晝跌爆moon
收工即刻上咗轉40樓,事先冇預約
㩒完飛仔,半個鐘內輪到我
得到嘅回覆係我要先同SC+登記
Sales建議直接打上SC+有個5字頭電話
第朝星期六捕住一到9點就打上去
打一次就有人聽,報完資料好快就登記完
跟手就等11點去銀城擺低部機
同日下晝收到msg確認維修費用係455
需要我call返銀城鋪頭電話confirm
再隔冇幾耐就whatsapp咗個payme code俾我
之後我都冇再follow
一路到24號夜晚6點半收到msg通知攞機

成個過程算係順利,14號擺低,24號攞返
考慮到係tso,叫執返身彩
利申:第2次整機,之前整過次htc
希望大家用唔著
s22+ frame case係咪無咩保護性?

tks
整完個防水仲係唔係到?
21+
核電
12m vs 50m 像素
不過其實都係數字遊戲,我自己用就無乜分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞