Samsung Galaxy 討論區 (200) S Ultra已死 白卡已死

1001 回覆
9 Like 7 Dislike
巴打們
想問下之前s22預購送既3個月sportify premium係點樣redeem?
我打開sportify只有一個月free trial
whatsapp signal tg line全部都唔可以就咁轉
要用APP本身功能
我就係用whatsapp個move chats to android
但佢次次過到一半就會斷
拎住火龍係街用左一陣
部電話熱到就爆炸咁

啱啱先入夏天
點捱好
s22u?
不嬲主機都係an,無ios轉an經驗,等大師兄出手了
s22+
想請教各位, 岩岩遇到個奇怪問題, 因為平時好少用smart8仔, 今日醒起諗住過返去新機, 入個samsung pay app, login完仍就一直load, 卡住左個畫面, 想問下有冇人試過咁?
我都諗住俾錢用呢個算
慳時間同心力
淘寶水凝貼
平但好用

反而我想知有咩透明cheap殼好用
用緊spigen透明膠套但開始變黃想換
s21u都係
我都係用緊呢隻

幾耐開始變黃
其實我係想講部機用咗4年
電池劣化到而家用都可以超過半日
新機反而唔得
用一段時間會唔會要長期差電
可以去samsung預約搞
唔洗錢
s22u出第一日開始
我部s21自從更新左ONE UI4之後用數據上網高PING又慢,張卡插落部NOTE8同Iphone12都好正常,3同CSL都係咁
八達通上巴士又成日拍唔到,要重開NFC
有無師兄部機都係咁?
用緊Watch 4突然連唔到電話
今朝都正常
而家想配對又話要Reset 手錶先得
有冇巴打試過噉樣情況?
而家連Backup手錶都做唔到
今早我睇過 android police個邊又係咁講,話安左google asst 係 watch 4就會自動unpair,重要pair唔番,要reset電話

https://www.androidpolice.com/galaxy-watch4-unpair-google-assistant-bug/
兩代火龍
Thanks
估唔到會有噉樣情況出現
睇怕都要Reset了
咁你都係新安了google asst? 要reset 電話好慘
佢寫要reset 隻手錶唔係部電話
貪新鮮有安裝
要Reset 手錶定電話?
手錶
利申前兩日試過
so far reset完冇事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞