Samsung Galaxy 討論區 (200) S Ultra已死 白卡已死

1001 回覆
9 Like 7 Dislike
呢個筆直買行貨S21FE算啦
三星機係咪可以裝三個whatsapp
想問下用緊S22 ultra既巴打會唔會覺得有lag機既問題?

我本身用緊Z Fold 3轉左S22+ , 唔知關唔關RAM事,S22+用落覺得唔太順,有時轉app,打完機熄app都會好lag, 搞到想換S22ultra
唔關事,係8g1問題,我用tab s8+ 明明固定120hz都係奶嘢
真係好驚8G1+都係又熱又lag
我又無unpair,只係食電
嘩屌佢老母朗豪坊三星
Short咗隻buds pro就打嚟話我換多咗仲要報警備案

是咁的
4月7號拎換領信上去拎話無貨,幾個人係門口圍個part time仔都係問同一個問題,有人叫佢搵當值經理出嚟,等咗半個鐘都無人出嚟,一直等…..直到張飛仔叫到我我就埋counter 嘈
我:「無貨送俾客又出email叫客上嚟拎?」
職員:「真係唔好意思,我地只可以mark低客人嘅資料,有貨就SMS叫客人上嚟拎」

一直都無收過SMS,咁啱尋日經開旺角就打去CS問有無貨可以拎,我報咗電話IMEI,佢就話隨時可以去攞buds pro。
上到朗豪坊拎嘅時候職員做晒正常程序,而且無問過我其他嘢。
屌佢老母,啱啱打嚟條撚樣話自己係當值經理,話我重複領取禮品會備案等差佬查
痴撚線公司
理論上係,4個都可能得
用左幾耐?
因為samsung會自動偵測你的活動
自動幫你關左某D唔用app的背景運作
反而愈用待機用電愈少
大半年啦
見到上面有人都係咁
好在你知道食電原頭
竟然無得backup, watch3都有得 backup
s22 u 保護殼 防窺保護貼 大家用緊咩 牌子呢
想換走而家隻watch 3
想問買watch 4 定等到八月睇有冇watch 5好
有 上網勁慢八達通就間中唔得
八達通會慢囉 有時兩三秒先有反應
但去便利店又未試過有事
更新完之後無咩特別,但感覺熱左
用咗S22U個半月 冇你咁誇張 不過近排開始間中轉app有少少lag
而家點
咁仆街
想知後續點

同為s21 正常應該唔會咁
有無試下sleep左佢?
佢話入晒機有晒記錄係4月拎咗、會唔會有屋企人拎左呀?
我屌佢話咪撚屈我,係就拎當時簽收紙同CCTV出嚟對質,佢就話等差佬查
我都未報海關投訴佢不良營商手法
巴打撐你留晒record告返佢轉頭
on99 唔好比佢地大事化小
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞