Samsung Galaxy 討論區 (200) S Ultra已死 白卡已死

1001 回覆
9 Like 7 Dislike
試下先
S22U無得插SD card
me2
我對slay感覺明顯啲
可能木眼對frame drop無感

S10 ui4.1 已出
N20U應該得返1年左右大型os update + 2-3年security update,對比22U 最少4/5年
唔值得為插sd card而用返n20u 始終少2年update+相機差過s22u
其實遲早都要適應冇SD卡同3.5mm, 我諗遲啲連A系都會cut埋.
cut sd card真係onlun9, 有sd 卡就真係方便好多, 我d 歌相&片2百幾gb, 由罪大轉三叔幾部電話都係一個抽插就過晒, 依家s22u 我好似用左個幾兩個鐘先過到
港行S10隔咗差唔多四個月終於有OneUI 4.1
哭能咗
早幾日下載左Nova 依家點算

香港三星撚狗咁遲人地個幾兩個月 Nova開心使用中
想問咁多位師兄如果s22u爆玻璃的話三叔整要幾錢同埋如果唔原廠整的話有冇咩推介,見啲人成日話整完個相機比師傅送幾粒塵
22u 次次熄左5g
重新開機又變返5g
咁快爆
https://www.samsung.com/hk_en/support/smartphone-screen-repair/

S22U未出價,你問下原廠。成個moon換應該千幾,但你無㨂care plus咩?
我都係見到冇價所以上嚟問問,我去問下先唔該師兄
應該無
免費簡單剪片試下power director啱唔啱你
講咗好耐8月出buds pro 2,無咩特別新功能
我唔係好明,你唔係自己知道用咩resolution/fps拍架咩? 自己揀返一樣嚟output咪得
你係咪原先用咗三叔內置壓縮咗嗰個拍片HEVC format? output出返其他extension咪會大咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞