Samsung Galaxy 討論區 (200) S Ultra已死 白卡已死

1001 回覆
9 Like 7 Dislike
如果淨係用嚟做副機呢
返工 Group + 聽歌 + 嘟鳩痕
到時可以長期插住尿袋用
有冇人知點樣可以解決個mon會閃嘅問題

通常一開extra dim就會咁,無論個mon本身幾光

一到夜晚就好明顯,係肉眼見到嘅閃
認真咩
其實想知外國三星都係咁樣揾啲濕9代理搞售後服務定係直營㗎
我都唔明點解唔好似apple咁
我相信直接 真 官方搞 應該會好好多
我由note 20u 轉fold3再轉s22u
我既感想係fold做主力好辛苦,重,電又唔夠,仲要9成時間用外mon, 而外mon又細,好多app比例又唔好
有後悔
最好搞到換咗個垃圾代理佢
甚至直接畀官方搞
最多都係部機熱到焫手啫
痴咗線
有問題既係都審琴日俾你buds果個同事啦
點會審個客呀
Galaxy Z Fold4 规格:
7.6" QXGA+ AMOLED, 120Hz
6.2" HD+ AMOLED, 120Hz
Snapdragon 8+ Gen 1
12GB RAM
256/512GB storage
Rear Cam:
50MP + 12MP (UW) + 10MP (3x)
Inner Cam: 4MP 2.0μm (UDC)
Outer Cam: 10MP
Android 12, OneUI 4.1.1
4400mAh battery, 25W

Fold4 內屏 ,6:5的比例寬一些,屏下攝像頭區域看起來還是可以看到紗窗感,但像素密度比Fold3高很多。 邊框窄,目前所有折疊機最窄
冇U系鏡頭

仲等我特登hold著5000蚊消費卷唔用

部s21u可以準備玩多一兩年了
有無人識得設定個one hand operation plus

用緊app果陣開手勢入應用程式螢幕
一定要出番首頁先識得再轉

反而 nova launcher主螢幕按扭又無呢個問題
唔係無得Backup
只係無做Backup
同埋以為有Set自動Backup原來無
明呢,可憐啊
S22 ultra 個藍色又幾靚
綠黎

我講呢隻
尋日見人用
覺得幾好睇
fold 一向撚狗,垃圾相機+細電
隔離第四代都可以5000電,fold 開出黎咁大先得4400
職員做錯嘢啦9成
換贈品換到報警審客
三叔應該好想退出香港市場
根據佢講法,佢係咪應該先反省吓點解佢會比人拎到2次,而唔係報驚,佢自己都解唔通
香港唔屬於全球都講得出,你對佢仲有咩期望
lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞