[親生仔] Google Pixel 討論區 (80)

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
但我呢排無新裝過Magisk module 會無啦啦咁既咩 第一次遇到
依家我又root唔到 可以點刪d module
Google堆野會自己background update
可能咁樣炒左掛

依家safemode仲有冇magisk,唔記得
如果有,可以入safemode開magisk刪module既

冇就.............
我當初係跟呢個好撚煩既教學patch個magisk
https://forum.xda-developers.com/t/guide-magisk-modules-disabler-for-booting-into-magisk-core-only-mode.3976621/
safe mode有Magisk manager 可以入去disable module 但我唔係好掌握到bootloop入safe mode既技巧 教學話係boot機果陣見到Google logo就長按vol down就會入到safe mode 但解左bootloader既人 開機畫面會多左個warning screen係Google logo前邊 一出現Google logo果陣我長按vol down 好多時都唔成功 太早太遲按都detect唔到我長按vol down
部pixel4 就脹電
想換部p6
係唔係日水影相有聲既伏外,美水台水都一樣?
香港現貨有冇地方有
想問你部pixel 4 hangseng/hsbc app 可唔可以用face Id login ?
用支銀 冇用hsbc app 答你唔到
個鐘真係有notification嗰陣先叫正常....

Thx ching
支銀 用唔用到face Id. ? 定要打密碼?
等埋7發佈先 差得千零蚊 可能一炮過fix曬D指紋啊 bug啊嗰啲
又有得用10月個消費卷
要買都買部4A 之後等7/7PRO 出
買啦, 人生苦短
唔該巴打,7系係咪10月到發報同開賣?
又啱玩到冇野玩只可以玩手機
3000幾普遍係日水影相會有聲
唔介意影相有聲係幾抵玩
我用緊5仔
自己其實係雙修 想玩曬兩邊嘅相機算法
老老實實P6P個超廣角唔係好廣,又冇微距,4倍影人像又太近 影景構圖又難
唔提各自色調同成像始終同主鏡頭差一班

你問我要買6嘅話 唔洗上Pro都得 比少2000hkd 玩咗90% pro嘅賣點

我就想扣起筆直等7
覺得6呢代誠意麻麻 想入高端市場但唔夠成熟嘅感覺
觀望7代Happy 啲
有錢怕咩玩, 玩女玩仔玩乜都得.
無就最好慳 d 洗.
學生哥有返下工咁又鍾意啲 tech 野
各位師兄想問嗰問題。pixel 3,4,5 恒生/HSBC app 用唔用到生物認證/指揮/face Id. ? 定要打密碼?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞