[親生仔] Google Pixel 討論區 (80)

1001 回覆
7 Like 4 Dislike

我有volte同埋打電話無跌落3G 但唔知點解明明同樣對方有volte 但要同台先會有hd icon係個名到 唔同台就無
你自己最初係話nexus5唔係LG售後㗎柒頭,就算nexus5x有google退換,香港自己都係最大維修中心,退貨換機個啲叫咩做維修啊?換咗機有問題最後咪係上返LG,仲有上面link有提過,換咗嘅機LG自己食返㗎,仲想搬龍門搬到幾時?
你係似用VPN影響咗佢開咗Volte?
有無root?
我有root 係用module開volte 唔係vpn開volte
見你有開緊Vpn以為有關

你知唔知nexus5同nexus5x係兩款機,nexus5係LG統一售後

你終於自己認返啦,柒頭
師兄係咪最新版本系統?
用邊個方案搞出嚟㗎
我試過幾個方法都開唔到好似你咁打電話唔掉H同H+

裝咗呢個,但唔work
我係日版P6P
我係5仔 所以同你用既module或者方法可能會唔同
好,唔該你
哦,咁好大機會唔work了,5仔係高通頻,不過多謝你先
大家喺邊度買美版嘅P6?
周圍都話冇貨...
想買部6pro 二手或新都好 邊度平?用開4a 想up
係, 你啱, 我記錯咗
師兄想問下 如果root 機
銀行有無影響
上面carousell個阿叔

得8成新 驚驚地
有,因為root咗safetNet會失效,要搞返通個safetNet先可以用返
不過root過嘅機搞銀行嘢真心麻麻

好似我呢家部機搞咗就用得,依家係用緊XDA第三方改版stock rom,再自己抽boot.img重root過都搞唔到volte,似係google封得好徹底

之前啲師兄一月更新版本仲解到volte,依家唔得
再唔得用chrome引導返原廠rom鎖返bootloader或上android 13 beta玩下算
有9成新 我跟佢買個8成新其實我自己覺得有9成新
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞