[親生仔] Google Pixel 討論區 (80)

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
等緊水貨佬降吓價
唔係喎,我只要用日本Google Play Store裝返呢個叫Osaifu-Keitai嘅app

之後再開Google Pay就有呢啲,即係用到?

無左條license key既話直頭app都唔比你開

但我開呢個app佢就只係顯示呢句嘢,撳close就即刻自己閂app
邊個app先
但係你真係喺Google Pay見到有卡喎
正常唔係日版機係點搞都唔會見到有Suica個啲

你可以試埋西瓜卡隻app, 佢一樣要求osaifukeitai先用到

GG
GG
即時轉返個日本型號就set up到

另外搵到呢個module 單純for熄相機聲
https://forum.xda-developers.com/t/root-turn-off-shutter-sound-for-pixel-6-pro-japan-ver.4366851/post-86004669
咁樣就可以喺用到felica嘅情況下兼且影相冇聲
但係好似解決唔到screenshot聲問題
你flash咗但依然有聲?我頭先cap咗幾張圖都係靜音
機都未買 諗住見到有人成功先
咁睇嚟要多幾個測試結果先知係咪真係有用喇
使唔使比個9折code你
有就梗係好啦

不過呢啲code冇限時間㗎咩 仲有其實係點嚟
8月31號前用就得
因為我部5仔變磚 佢幫唔到我整 所以比咗幾次discount code我
可以點畀 不過唔知點回報你

或者下次你有需要買台灣嘢我叫我朋友幫你買

本來見到90Hz想試下買6 但係爬文同新聞見到成日有bugs又怕

private咗
Root咗 之後收唔收到官方更新?
仲有冇多條?早前好似台灣減到$15990
收到,join埋QPR3 beta 個個月都有ota更新
但要還原左boot.img先可以update到 如果唔係收到都OTA都update唔到 之後又要patch返新既boot.img再flash返去root
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞