[親生仔] Google Pixel 討論區 (80)

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
其實nexus係有香港行貨, 直頭係google自己代理, google store出貨。。。pixel都由香港google寄咗好多出去。。。
當年nexus香港行貨就係所屬代工做埋㗎,仲好記得以前賣nexus S galaxy nexus叫客返三星當年朗豪坊十樓整,到Nexus 4轉咗LG做叫啲客去返LG維修中心整唔好搞錯前三代地址,Google 香港鬼有代理咩。

次次賣nexus都要同客講返邊間代理去返啱所屬地址唔好去錯,Google 支援得個Google store網站幫代工手賣機㗎咋,硬件,系統支援過去一直係由代工方香港公司(Htc>三星>LG同Lenovo >華為)提供比香港各大電訊先有㗎咋,到pixel自立香港佢無母公司代理先依家咁無哂支援唔賣香港

利申:由2011年開始做,由做台賣手機到依家電話sales
果陣出面鋪頭賣嘅機係由部機間廠做代理, 但google store賣嘅唔係搵返間廠係搵google㗎喺google store 買嘅nexus 5係搵黑貓收返去google store㗎
同埋pixel 台灣google store嘅機係由香港寄過去, 你覺得係由google tw負責由香港寄過去
最後行嘅咪又係比返香港LG,水嘅比返外地LG,nexus 5係LG做,當年買水貨係可以黐行貨嘅rom去玩,所以玩行水可以話無分別,只係行貨保養方便啲啫,google無蝕錢,蝕嘅係代工個邊,個時行貨nexus出名蟹貨蝕錢賣
咁pixel係中國做唔係香港出口寄可以邊度寄?
你喜歡中國邊一個港口寄比你台灣?

定你真係覺得香港有google HK就係唔賣你香港行貨?
google store嘅nexus 5冇比香港LG
有,個時做台有賣過nexus5,你話衞記個啲有無就唔記得啦,台嘅話C記應該有,太陽台一定有,佢哋同LG好FD,所以有,但記得唔多,因為少係nexus真係蝕錢貨嚟,之前講過,識刷rom嘅,行水無分別咁滯
講緊nexus5 街賣嘅係LG代理, 但google store賣嘅唔係LG代理
正如之前PCCW有 google WIFI行貨, 你覺得係有代理比貨佢?
以返nexus5講返,咁你認為Google store賣嘅唔係LG代理,咁你售後退返係唔係google有地方自己整返?定係佢叫返你去LG維修?
你答我?

仲有Google wifi係pccw自己做代理獨家經銷商,即係佢pccw自己付責銷售同售後,同當年iPhone 3g入香港係和記自己代理一樣咁
咪話咗google store果批係會搵黑貓收走
所以如果香港想有pixel行貨,好簡單以返你Google wifi或當年iPhone 3g咁有台做獨家經銷商帶入做代理,咁自然有香港行貨pixel,但以過去nexus經驗,邊個台敢做
收走咁係咪返google自己維修定google自己比返LG維修再賣,答我啦,你話google store係自己搞啊嘛

我唔係要知邊個運你部機啊?明唔明個問題?
依家有唔少係越南做
咁黑仔,我部P6P係中國做
唔係香港LG
想問下有用緊Pixel volte既巴絲 係咪只有同台而又有volte既人先會有個hd icon係隔離 有volte但唔同台既係唔會有hd icon 咁樣既情況 通話係咪仲用緊volte架
求你唔好再柒,好無?
回覆埋你香港之前嘅問題原來唔止係我以前做嘅台賣過,百記係都有賣過,不出我所料全部損手離場,nexus5係香港第一次有play store網上賣嘅款,但一樣比ssp 同先達同領域用歐版(印像係港行同model )刷港rom再以水價打到阿媽都唔認得,香港nexus由此開始越做頹,Google都開始驚
你講nexus5又跳去貼個nexus5x出嚟做咩,就算係咁佢咪又係話LG係最大後台做維修,比link自己睇
https://www.newmobilelife.com/2016/11/25/lg-nexus-5x/
https://www.eprice.com.hk/mobile/talk/4531/203425/1/rv/google-nexus-6p-32-gb-google-nexus-6p-32-gb-review
比多個本台link你
LG Nexus 5X Bootloop 苦主請入
https://lih.kg/159418
呢部嘢都係香港LG搞售後,你所謂官網貼買咪只係一換一,無得換上LG解決
有無root同改rom先?
如果你想知有無volte試下打電話訊號有無從LTE跳咗落去H或H+
有嘅話好大機會唔係volte
或者可以按*#*#4636#*#*入「手機資訊」

volte個選項灰咗嘅亦係無volte咁解

利申:p6p前日root咗,研究緊

咪話咗google store d 機唔係香港LG負責係google自己做保養而且google store d退機亦都唔會經香港LG
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞