[親生仔] Google Pixel 討論區 (80)

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
頭post真係有

5G同voLTE要root
5G果條有,但日水同台水分別係咪日水影相點都會有聲
日水有巴打話可以另外裝多隻G cam
不過screenshot都有聲呢樣應該都係搞不撚掂
去美馬買美水啦
我都諗住買
如果唔係買Pro真係有買趁手喇

一出6a 6仔就會斷,Pro就應該會繼續直到7出之前
好似都係同一個file
用Magisk root咗再改跟住unroot返有冇得諗
VoLTE可以root就搞到,但係我見xda都係話root都用唔到5g
問過開發5仔 5G+volte模塊既作者 佢話6/6p同打後既機 6a 7/7p都唔會開到5G 不過可以開到volte
po頭都冇人睇
咁搞法,遲啲5G再普及啲,睇黎要放棄親生仔
p6p更新android 13 beta之後指紋快咗 多咗啲動畫咁
想問下係邊個module?可唔可以send條link嚟
事關我之前喺xda不斷搜尋關於volte嘅post,搵到起碼5個由唔同人整嘅module但冇一個能夠真正用到volte。。
我係跟呢個post root機之後直接改電話型號,重新開機就出現咗個制俾我閂佢個影相聲效
unroot完都照keep到個新嘅型號
部p6用到依家都無出現啲大問題
https://forum.xda-developers.com/t/converting-japanese-pixel-6-to-global-version.4365275/
會唔會convert埋個osaifuketai?
其實要點check?
淨係知部機可以正常使用Google Pay...
如果仲有osaifukei條key既話你用日本Google account login個Google Pay既話可以直接加Suica
銷售商應該有存貨?
等緊出pixel 7, pixel 6 再減多幾百蚊
amazon同Google Store個啲正規購入途徑唔使諗,落硬架
得返水貨佬可能仲有貨

但係今代係歷代最好賣,應該無咩蟹貨
用緊華碩想轉pixel 想問下6a抵唔抵買定等7

仲有有冇人知台灣Google store 有冇block香港信用卡 唔該晒

好似唔得不過咁,轉咗型號之後有裝到後來嘅system update,可能更新過程中鏟走或者停用咗條key都唔奇
同埋我自己都有洗過機,所以
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞