[親生仔] Google Pixel 討論區 (80)

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
佢D機歐水黎
佢話外國訂
我用4a 都好順 真係同我話iphone 13 無咩分別
上左12 拉上去返主頁個gesture 有bug
有無可能呀?我Pixel 4都唔夠iPhone 11 pro咁順滑喔
我講真 我N 年無用過An機 估唔到咁好用
4a無可能快過4呀?我開埋90Hz都係差過iPhone
二手粗用想試下機搵佢買都幾抵
Android 11定12先?
Android 13 beta
Sorry睇錯以為你問我
總之我第一次用pixel 手機 感覺好順
我應該會買6 pro 因見pixel 咁順
無對比無傷害
pixel 4 仲係好順
未買嘅一律建議等7
好 我都等7
我部pixel 3xl 當年係揾佢買。
好想用咪照買囉
一般手機睇下youtube Whatsapp,俾你4G5G6G都無分別
Volte係通話質素好啲啲,但同3G通話質素亦唔見得有咩明顯大分別
無保養無5G無Volte,好需要呢幾樣功能就唔好諗Pixel系列

利申用左幾年Pixel系列
Google自家硬件,效能優化梗係做到最好,特別係開Apps同過場動畫,巿場上無一間android手機廠做到Pixel系列嘅軟件流暢度咁順滑

順滑過iphone 就無可能,不過流暢度iphone 有10分嘅話,pixel都有8-9分
多唔多遇到鍋氣?
無咩鑊氣喎,但pixel 1234都係弱雞電加埋電池消耗,已經應付唔到而家用家嘅需求
Pixel5就整體最perfect,細機配大電,啲人話喇叭聽筒雞,但用落都算幾大聲
6pro就更加全面啦,不過咁大部機用唔慣完全無興趣
如果想入手,建議等Pixel6a
用緊6,想問下之前一直都冇,但呢幾日叉電個陣部機會一直係到微震係乜事
拎上手都好小小,真係好微,但放低個陣成部係到DEE DEE DEE
係公司叉個陣又唔會已經熄左叉電震個到
唔係靜電咩 以前用iphone代代都有

但早個星期乜事都冇,但呢2日先開始咁
同埋係公司叉佢又冇
有冇伏?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞