[親生仔] Google Pixel 討論區 (80)

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
你指係香港?
yes
cyrill咁快出左6A既殼,但無純透明,透明殼有花花
大家有咩推薦,利申4A用佢既榖幾好趺
正常會收到同down到ota更新架喎更新完撳magisk嗰個Direct Install會幫你patch,再reboot就搞掂
即係改完型號, 咩都唔洗搞, 都收美版更新同安裝到?
香港用華為個套,你有幸去歐美旅行都會無5G用,你諗你啦
其實佢個post都建議改完型號之後最好洗多次機,確保所有software都轉哂國際版
至於啲更新係咪美版或者日版我就真係唔知啦除咗睇佢update 個file size,但我諗應該都差唔多大

對於我呢啲第一次root機嘅人嚟講冇brick到、收到ota都算係咁..
我唔介紹個更新係日定美版, 最緊要有更新
不過師兄收到OTA, 有冇試下裝唔裝到?
有root嘅建議完全跟呢到做,一定裝到

https://forum.xda-developers.com/t/guide-pixel-6-oriole-unlock-bootloader-update-root-pass-safetynet.4356233/
中意嘅可以選擇sideload或者自行flash過
好呀 正呀
日水平幾多舊
有啊 我有3個code用咗1個仲有2個係到
以前4G 都係要等OEM 開俾你
依家不論行水都有4G
冇行貨係冇得食頭啖湯啫
長遠既support 我就唔擔心既
講真
5G咁高速度
唔普及地任用數據根本冇意思
要咁高速嘅數據一定係啲大食APP
唔係任用根本幾嘢就cher盡

而家就算用4G睇波
一場波都3GB幾啦

如果過幾年5G都仲係限GB數
根本冇意義
Rick Osterloh – Google’s SVP of Devices and Services – confirmed that the under-display biometric scanner is not the same as the one that shipped on the Pixel 6 and Pixel 6 Pro.

好咗定差咗
好似話好咗
手機睇live 4k片個啲😂
暫時都仲係諗唔到portable user做乜需要用到5G既速度
搞咁耐就係為latency 短啲
台灣promotion冇咗, 我諗都係本地水貨佬度買
P6既話Etop 同三禾都係得日水
有D賣美水貴日水 400-600, 我做副機就想平D, 當返工機都好
咁去etop 買,我見評價幾好
另外有冇人知美馬既International Version
係咪姐係美水?
再等等先,希望再平d
睇條片我覺得差唔多
係咪要好似大陸機 冇晒動畫只叫快
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞