【賣樓保平安】低調置業討論區(48)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike

10萬蚊何來有千幾蚊息

每年先岩

10萬蚊何來有千幾蚊息

100鬆d息啦

自住2年

交通好方便

347實用

實唔實用?我見個廳好似有d難擺餐枱
而家都升到4m
啱啱得閒特登行下現崇山商場,領匯場冇我想像咁差,有間marketplace同 759,仲有唔少啱既食店,有金滿堂甜品簡直係大好

反而覺得不足既係冇間家品鋪同埋做開鎖家居小工程果d - 我估隔離黄大仙中心同對面新光應該有
啱啱得閒特登行下現崇山商場,領匯場冇我想像咁差,有間marketplace同 759,仲有唔少啱既食店,有金滿堂甜品簡直係大好

反而覺得不足既係冇間家品鋪同埋做開鎖家居小工程果d - 我估隔離黄大仙中心同對面新光應該有

黃大仙中心都變曬中檔野啦

自住2年

交通好方便

347實用

實唔實用?我見個廳好似有d難擺餐枱
而家都升到4m

我一個人住, 好少出廳
小家庭住就ok
都放到張細檯嫁
好似話新雄雞個PYG清唔晒,賣咗9X%,2百幾個單位都咁,睇怕加推幾十個又封盤,GY到今日據報有幾百個盤未賣,新雄雞定價過高

個位遠都唔緊要
最慘巴士/小巴班次太疏
個agent sell我napa
大家覺得點
大家覺得點

吊腳,冇配套,貴,賣咗咁耐仲有得賣你話喇,揸車就OK
大家覺得點

why not 海之戀

咁既價大把選擇
大家覺得點

why not 海之戀

貴好多
月海灣2房首見6球 呎售14563創新高 (17:04)

on.cc東網專訊】樓價升勢未止,葵涌月海灣2房首見6球。中原許偉業表示,月海灣2座中高層C室,實用面積412方呎,2房間隔,有海景,業主原以610萬元叫價放售,一度加價至630萬元,由於買方洽購多時,終願減至600萬元售出,屬屋苑2房新高價,實用呎價14,563元,更創屋苑呎價新高。

據了解,原業主於2011年3月以226萬元萬入單位,現轉售帳面獲利約374萬元。

http://m.on.cc/nc/fin/20170702/20170702170458fi.html

自住2年

交通好方便

347實用

咁同自爆有咩分別?
D 市區兩房真係間間六球起跳⋯⋯
買樓查察發現查察上沒有第一手業主的名字
想問一下有沒有問題

600上車

600上車

我果間在市區 都未六球呀

自住2年

交通好方便

347實用

咁同自爆有咩分別?

[member] 有咩所謂呀,咁多347尺 [member]

自住2年

交通好方便

347實用

咁同自爆有咩分別?

LM 供緊樓當儲錢

自住2年

交通好方便

347實用

咁同自爆有咩分別?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞