【賣樓保平安】低調置業討論區(48)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike

做下收租佬等人供好過

Vic巴係有牌收租佬
樓價喪升:居屋翠竹花園售715萬創新高 (14:45)

http://on.cc東網專訊】二、三線屋苑續癲價餘波,位於「山頂」黃大仙居屋翠竹花園,距離港鐵站有15分鐘車程,近日3房單位樓價升穿710萬港元。

富誠地產林凱薇表示,翠竹花園12座高層D室,實用590方呎,3房間隔,座向南望市景,日前連地價售715萬元,創屋苑成交金額新高,實用呎價12,119元。原業主於2010年以245萬元購入。

http://m.on.cc/nc/fin/20170629/20170629144546fi.html

翠竹三房都7球

果座係翠竹最高果座
同埋翠竹三房個則真係麻麻
樓價喪升:居屋翠竹花園售715萬創新高 (14:45)

http://on.cc東網專訊】二、三線屋苑續癲價餘波,位於「山頂」黃大仙居屋翠竹花園,距離港鐵站有15分鐘車程,近日3房單位樓價升穿710萬港元。

富誠地產林凱薇表示,翠竹花園12座高層D室,實用590方呎,3房間隔,座向南望市景,日前連地價售715萬元,創屋苑成交金額新高,實用呎價12,119元。原業主於2010年以245萬元購入。

http://m.on.cc/nc/fin/20170629/20170629144546fi.html

翠竹三房都7球

果座係翠竹最高果座
同埋翠竹三房個則真係麻麻

G單位OK,3房,2廳合1大好多好使D
升跌都唔緊要,我只想可以快D收樓

巴打入左邊度

巴打已經每個月輕鬆供小小錢成功上岸

二手上車門檻高啵, 因為居屋唔使比地價果PART

做下收租佬等人供好過

呢間贖咗樓好耐,淨賺
CCL冇包括嘅樓盤極多,市場上未見過有大量、大幅減價嘅業主,早講過冇炒家嘅市場仲難執平貨,冇人帶頭減價冇漣漪效應,淨低啲換樓,收租佬,呢啲唔到價唔會賣,減極有譜,多數幾年前買落,個租金夠cover供款點會平賣? 換樓平賣咗佢唔夠換樓,冇可能平比你?

CCL無包括既交易都勁多

得市場20%咋

未計啲費用回報得2.76%

回報咁少又有咩野用

同埋篇篇都話冇class 同埋out 既傻佬

回報咁少又有咩野用

我入時2球,自己計
CCL冇包括嘅樓盤極多,市場上未見過有大量、大幅減價嘅業主,早講過冇炒家嘅市場仲難執平貨,冇人帶頭減價冇漣漪效應,淨低啲換樓,收租佬,呢啲唔到價唔會賣,減極有譜,多數幾年前買落,個租金夠cover供款點會平賣? 換樓平賣咗佢唔夠換樓,冇可能平比你?

CCL無包括既交易都勁多

得市場20%咋

睇政府果個啦....

回報咁少又有咩野用

我入時2球,自己計

要計機會成本

回報咁少又有咩野用

我入時2球,自己計

你賣出去唔會得2球而係5球?

咁你計回報緊係用5球計

唔係咩?

回報咁少又有咩野用

我入時2球,自己計

要計機會成本

租金只係甜品,4年半升咗百份之100以上,何況我可以加租,炒股炒玉器我哋幾百萬咁炒,你以為我唔識?

回報咁少又有咩野用

我入時2球,自己計

要計機會成本

租金只係甜品,4年半升咗百份之100以上,何況我可以加租,炒股炒玉器我哋幾百萬咁炒,你以為我唔識?

回報咁少又有咩野用

我入時2球,自己計

要計機會成本

所以我咪話得2.76%咁少都照出租,竟然只係少甜既甜品

炒野咁叻...仲hold樓

回報咁少又有咩野用

我入時2球,自己計

要計機會成本

支持Vic vic巴無得輸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞